Drakreservat

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Forum rules
Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här (eller i det andra forumet), innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Hogwarts ställs i det andra forumet.
Post Reply
Anonymus

Drakreservat

Post by Anonymus »

Hej, jag undrar en sak angående den magiska världen. I Quidditch genom tiderna nämns ett Drakreservat som ska ligga belägen mellan Arjeplog och Kopparberg där det årliga kvastbollsloppet går av stapeln. Finns det mer information någonstans om drakreservat, vad är ett drakreservat till för och hur vanligt tror ni att det är med drakreservat? :) Får man nämna drakreservatet i rollspelet?

Rebecca
Spöke
Spöke
Posts: 1110
Joined: 30 Mar 2009, 16:43

Re: Drakreservat

Post by Rebecca »

Eftersom det är en plats som finns med i en bok går det säkert bra :) Angående hur vanligt det är tror jag att det i så fall är sådant som finns på ställen som ligger väldigt avlägset från mugglarsamhällen och dessutom måste säkert flera olika skyddsfötrollningar göras, dels för att ,mugglarna inte ska kunna ta sig dit, men även så att drakarna inte sticker därifrån. Finns gör det nog, det är väl lite som naturreservat för mugglare :)

Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1698
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

Re: Drakreservat

Post by Angfiel »

Ja, drakreservat finns i spelet. Med få undantag finns det som finns i Harry Potter-böckerna även med i SH (när vi pratar själva världen omkring och inte karaktärer och händelser). Vi försöker passa in det som nämns i böckerna, böckerna runt omkring, i intervjuer och överallt annars där det kan komma information om själva världen.

Som Rebbi säger är drakreservat ovanliga saker, men man kan skapa en drakolog exempelvis som jobbar i ett drakreservat som magivärldskaraktär (efter man har en godkänd elevkaraktär och har spelat med denna ett tag först). Så det går inte att hitta på egna hipp som happ att det finns ett drakreservat i England eller liknande eftersom de lär kräva stora obebodda ytor och vara ovanliga :)

Post Reply