Édith Bonheur (Lily)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Posts: 121
Joined: 05 Feb 2009, 12:35
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Location: Rektorns kontor
Contact:

Édith Bonheur (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Édith Bonheur, Frankrike, Grenoble

Det är en solig sommardag i den franska staden Grenoble. I den närmaste skateparken är det full fart. Édith Bonheur, proffs med skateboard och en av de enda tjejerna kämpar för fullt. Det ganska långa, ljusbruna håret är uppsatt i en fläta på ryggen och hon kan känna vinden innanför de löst sittande kläderna när hon åker fram. Det är inte så kallt, så Édith har bara en t-shirt och knälånga och slappa jeans. Att de dessutom sitter extra pösigt för att hon är ganska smal är inget som hon heller stör sig på.

Kläder kan vara ganska viktigt enligt Édith. Inte för att hon egentligen bryr sig, men kläder visar upp vem man är, vilket betyder att det är viktigt att man har kläder man gillar. Själv gillar hon slappa kläder, som för stora tröjor, pösiga jeans och gärna någon hoodtröja. Hon använder ingen form av kjol eller klänning, eller smink för den delen heller. I mugglarskolan hon går i så är det många av tjejerna som har börjat använda det. Édith själv hänger mest med killarna, för det är mycket roligt. När hon börjar på Beauxbatons får hon se hur det blir. Hon längtar åtminstone inte efter skoluniformen. Inte lektionerna heller för den delen. Däremot så kommer hon få träffa så många andra magiska jämnåriga personer. Édith är själv halvblod, vilket gör att hon har fått bekanta sig med båda världarna, och det är bra. Tänk vad som skulle hända om hon inte skulle åkt skateboard. Den medellånga tjejen kan inte ens föreställa sig en värld utan skateboards.

Édiths mamma är mugglare, och hennes pappa är magiker. Så länge hon kan minnas har de båda haft koll på det, och det har lärt Édith, och hennes storasyster Agnès, att det är okej om man är olika. Agnès har redan börjat på Beauxbatons och hon har lyckats komma med i Samedi. Elevsällskapet som står för att man ska vara kompisar. Édith känner inte att hon vill gå med där. Det elevsällskapet passar henne bara inte. Hon är inte någon som bara går runt och är trevlig. Édith tycker att det är roligt när saker händer, så att det inte alltid bara är frid och fröjd. Édith själv har inget emot slagsmål, hon är trots allt tillräckligt stark för att lyckas vinna ganska ofta. Sedan finns det ju faktumet att hon ganska ofta hamnar i slagsmål. Det är egentligen inget hon medvetet försöker med, det bara händer.

Så fort det är tävling så har Édith full fokus. Tävlingar är en av de bästa sakerna hon vet, samtidigt som hon är en riktig vinnarskalle. Om hon inte vinner går världen sönder ett tag, men tårar kommer det aldrig till. Édith gråter aldrig, det gör bara småglin. Om hon förlorar, då blir hon irriterad och slår gärna sönder saker. Det tar på energin, och då orkar man inte vara arg, utan kan låta det rinna av en.

Édith är jobbigt nog allergisk mot flera saker. Hon avskyr det själv, för det hindrar henne i många saker. Hon är allergisk mot gräspollen, pälsdjur, kvalster och dessutom är hon glutenintolerant. Det är ganska jobbigt, vilket gör att hon ofta har allergimedicin med sig. Att sedan inte få äta allt hon skulle vilja är också jobbigt. Allt har hon känt till ett tag, så hon är trots allt van vid att ha det så, vilket gör att det inte riktigt är ett lika stort problem längre.

”Édith! Vi ska hem nu!” Agnès har tydligen kommit tillbaka från sin shoppingrunda och ska hämta hem elvaåringen. Édith har inte direkt brytt sig om tiden, och hon vill inte hem ännu.
”Men bara en liten stund till!” Édith hoppar av skateboarden framme vid sin storasyster.
”I så fall får du inte skjuts hem”, säger Agnès lockande och Édith funderar lite. Det är skönt att få skjuts hem, men hon vill ju så gärna åka mer skateboard.
”Okej då. Jag kommer”, säger hon efter lite mer betänketid. Den där skjutsen är skön ändå, för då slipper hon själv stå och använda sin energi för att komma hem, när hon dessutom kommer vara ganska trött.

Post Reply