[P-NEK] Boyko Asenovich Zdravkov (Funa)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[P-NEK] Boyko Asenovich Zdravkov (Funa)

Post by Angfiel »

Boyko Asenovich Zdravkov, Vidin, Bulgarien

Med stor koncentration hade han förberett sig för att få den döda hunden att vakna till liv igen. Det handlade inte om att återuppliva den utan få den döda kroppen att lyda hans direktiv. Genom att balsamera kroppen innan hade han sett till att kroppen inte ruttnade under den tid han valde att använda den. Han slöt ögonen och väntade in att magin skulle träda i kraft. Han koncentrerade sig på att få hunden att ställa sig upp och ge ifrån sig ett ljud. Några sekunder gick. Han hörde rörelserna och sedan kom det ett ljud. Han slog upp ögonen och den döda hunden framför honom gnydde framför sin herre.

Det finns människor som föds med en speciell fallenhet för nekromantin. När sådana barn växer upp kommer de förr eller senare att bruka nekromanti, oavsett de vill det eller inte. Dödens krafter kallar på dem. Boyko var en sådan pojke, men han hade aldrig känt någon avsky inför detta faktum. I tidig ålder hade han intresserat sig för insekter och djurs utsida, insida och hur de var konstruerade överhuvudtaget. Han var inte brutal i det avseendet att han dödade däggdjur för att tillfredställa sitt intresse. På sin höjd gjorde han slut på insekter. Trots detta fanns det alltid tillgång på döda djur ute i naturen. Den som söker, den finner.

Boyko växte upp i Bulgarien, men eftersom hans släkt inte tillhörde en välbärgad magikersläkt gick han aldrig på Durmstrang utan i den vanliga magikerskolan i sitt hemland. I skolan fick han upp ögonen för nekromantins dunkla värld och efter att ha gått ut skolan påbörjade han sin karriär inom ämnet och konsten. Han drogs till områden där mugglarna förde krig. Anledningen var enkel. Krig ledde till döda kroppar. Döda kroppar kunde man leka med, återuppliva och styra. Han var aldrig och är inte intresserad av att skapa arméer av inferier även om han skulle kunna. Hos honom finns inget maktintresse, endast lusten av att utforska nekromantin och hur långt man kan gå. Under åren som gått har han samlat på sig många erfarenheter och hemligheter i ämnet. Nu är han gammal och tillhör de bästa inom nekromantin.

När han fick en förfrågan att undervisa på Durmstrang för några år sedan tackade han givetvis ja. Skolan är berömd, och professor på Durmstrang är en fin titel. Där får han både undervisa men har även tid över till att forska. Att undervisa studenter i den åldern kan även enligt honom ge nya banbrytande insikter inom hans ämne.

Enligt Boyko är noggrannhet en dygd. Den som inte är tillräckligt uppmärksam enligt honom riskerar att straffas. Boyko anser att det fysiska straffet är det bästa botemedlet mot idioti. Det finns för honom även en fördel med kollektiv bestraffning eftersom själva ryktet om det leder till att barnen håller reda på varandra. Något han inte skulle erkänna för någon annan än sig själv är att det finns en kittling i att smiska underåriga flickor på bara stjärten. Han skulle inte gå över den gränsen med eleverna, men tar alltid chansen att få dela ut lite smisk om han får den.

Boyko är som sagt gammal, en av de äldsta på skolan. Hans långa skägg och hår var en gång svart men är nu gråspräckligt. Fina linjer ramar in hans blåa ögon. Han bär alltid kläder i jordfärger eftersom han tycker att det ser snyggt ut. Han är fortfarande mycket noga med sitt utseende och att han ska dofta gott. Han vill inte ses som en äcklig gammal gubbe som inte kan sköta sin hygien längre, speciellt inte av flickorna på skolan.

Han har aldrig gift sig. Det har inte funnits tid eller intresse för det. Kärlek har inte varit hans grej, mer tillfälliga förbindelser med yngre damer har han funnit varthän han än åkt. De fanns alltid unga damer som sökte lyckan hos äldre rika män. Fanns det ingen tillgänglig visste han naturligtvis vart han kunde köpa den tjänsten.

Boyko fick hunden att följa med honom i korridorerna till den lektionssal han skulle till på slottet. Han skulle visa upp honom för sexorna på skolan. De skulle börja väcka däggdjur till liv detta år och hunden var ett bra exempel att visa upp inför detta ändamål. Det skulle få eleverna att bli angelägna till att arbeta hårt detta år så att de skulle kunna styra en hund eller kanske katt liksom han vid årets slut. Det var alltid bra att visa upp exempel på hur långt man kunde komma inom nekromantin om man bara hade tålamodet och som sagt var noggrann.

Post Reply