[Rektor] Lilia Sergejevna Zuganova (Angfiel)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[Rektor] Lilia Sergejevna Zuganova (Angfiel)

Post by Angfiel »

Lilia Sergejevna Zuganova - Saratov, Ryssland

Lilia började på Durmstrang när hon var tio år gammal, då hade hon redan varit trolovad i nio år med en man som redan gått ut från skolan när hon själv föddes. Det var ett äktenskap som, enligt fadern, skulle hjälpa henne i livet. Sanningen var nog snarare den att den skulle köpa fadern politisk makt då hennes trolovades egen far var en av de tretton ministrarna som jobbade med tsaren på den tiden och sonen skulle gå i samma fotspår. Att ha en dotter som är gift med en av de tretton viktigaste personerna i Rysk politik, bortsett ifrån tsaren och dennes familj givetvis, är inte helt illa för en medelålders halvt avdankad journalist. Han skulle visserligen få spendera hela sitt livs besparingar på hemgiften, men det skulle det vara värt. Vad Lilia ansåg om arrangemanget frågade han aldrig och hon sa heller inte något om det.

Första gången hon träffade sin trolovade var hon sju år gammal. Iklädd en exklusiv gräddvit klänning med gröna små sidenband stod hon på trappan och fingrade nervöst på sin lilla handväska. Den gröna blicken flackade över samlingen med människor och hon försökte hitta sin moder när en man kom fram till henne och frågade om hon var vilsen. Hon hade skuttat till och skrämt vänt upp blicken mot honom men hans leende hade lugnat ner henne direkt och hon hade snällt svarat att hon letade efter sin mor för hon skulle bli introduceras för hennes trolovade under kvällen. Han frågade om hon var nervös och hon hade erkänt att det var hon nog faktiskt för hon visste inte ens hur han såg ut eller om han skulle tycka att hon var söt, för det ville hon väldigt gärna. Nu var inte hon den sötaste flickan i världen men hon ansträngde sig genom att sätta upp sitt mörkgröna hår i fina knutar, sminka sig lite blekare än hon verkligen är och framhäva sina läppar med lite rosarött läppstift. Hårfärgen har hon sin mor och en misslyckas trolldryck att tacka för, inte för att hon direkt tackar eftersom flickan verkligen avskydde din hårfärg. Hon ville vara blond och vacker som alla andra flickor i hennes närhet. Lilia hade säkert pratat med mannen i en kvart innan hennes mor hittat dem och hälsat strålande på honom och det tog inte många sekunder för flickan att inse vem det var hon hade pratat med. Hennes fästman. Detta fick hennes ljusmålade kinder att blossa rosa och hon vågade inte möta hans blick igen på hela kvällen.

Lilia var en snäll flicka som lyssnade på de vuxna och gjorde det som förväntades av henne. Hon var dessutom väldigt blyg och timid till sitt sätt vilket gjorde att hon aldrig riktigt stod ut i några som helst sammanhang på eget bevåg, däremot var hon alltid känd i societeten som den som var trolovad med Nicholai Zuganov. Istället för att vilja vara i centrum för allt ståhej så valde hon hellre att måla med sina oljefärger eller söka upp sin far som ibland spelade schack med henne när han hade tid till det. Hon tyckte mycket om schack eftersom det fick henne att visa sitt intellekt, inte bara försöka vara söt och duktig, och det är inte så konstigt att hon på skolan valde just Trollkarlsschack som sitt tillval i tvåan. Det var även de enda gångerna som hennes far tog sig tid för henne.

Första året i skolan så dedikerade hon hela sin själ i skolarbetet och hon gick ut det året med beundransvärda betyg och många pluspoäng eftersom de flesta lärare på skolan uppskattade hennes välvilliga inställning och hon aldrig hittades med att bryta några regler. Detta ledde till att hon lyckades få sig en plats i elevhemmet Orjol något som gjorde alla i hennes närhet mäkta stolta. Hon fortsatte sin utbildning med samma beslutsamhet och de två ämnen som hon utmärkte sig extra i var föga förvånande Kvinnan i Hemmet och även skolans stolthet Svartkonster. De andra ämnena var inte fy skam de heller men även om hon är intelligent så finns det gränser för hur mycket en person orkar proppa in i sin hjärna under ett år.

Lilia var inte den populäraste flickan bland kamraterna men hon hade ett par nära vänner som hon värderade högt, även de i samma elevhem, och de brukade sitta uppe och studera tillsammans på sin elevhemsvåning. Några pojkar fanns det inte i tankarna mest eftersom hon inte tillät sig att tänka på det viset även om det dök upp några söta pojkar hon nog skulle kunna tänka sig, däremot så var hon ofta engagerad i sådana diskussioner när det gällde sina vänner som ingen av dem delade hennes situation över att vara trolovad. Hennes liv på Durmstrang ändrades inte förrän till sexan, när hon fyllt femton år var det dags att gifta sig med en man som, även om hon mindes honom som vänlig de få gånger som hon träffat honom, hon faktiskt inte kände. Med fjärilar i magen blev hon bunden till sin fästman sommaren mellan hennes femte och sjätte år på skolan. Hennes far hade velat gifta bort henne direkt på hennes födelsedag men hennes fästman hade sagt ifrån och insisterat på att bröllopet inte skulle ta tid ifrån hennes skolgång, något som han inte hade några som helst tankar på att tränga in på. Hennes nya make visade att han menade detta genom att tacka nej till en gemensam lägenhet för dem på skolan utan menade att de fick tid att träffas på loven och att hennes skola helt enkelt var viktigare.

Samma sommar fick hon ett brev ifrån skolan som berättade att hon blivit utsedd till ordningskvinna. Dessa två stora händelser fick henne att komma tillbaka till skolan lite mer vuxen och genom sin position som ordningskvinna tvingades hon ta ett steg fram i centrum och även om hon fortfarande inte riktigt kände sig helt bekväm med det så ansträngde hon sig och blev snabbt känd som den något snällare och rättvisa prefekten. Skulle man bli påkommen med mindre företeelser så skulle man bli det för henne då hon ofta lät de yngre eleverna komma undan med mindre poängavdrag men om det gällde vandalisering av skolan eller större företeelser var konsekvenserna aldrig roliga om man blev påkommen av henne.

Väl utexaminerad hade hon ett respektabelt jobb som personlig sekreterare. Hon flyttade in med sin make i deras hus och även om hennes egna föräldrar hellre sett henne som husmor i sitt hem lyssnade hon inte på det örat. Med sin make i ryggen vågade hon säga ifrån eftersom han gärna såg att hon arbetade med något under dagarna när han själv också var upptagen med sitt arbete, han hade aldrig varit intresserad av en fru som stannade hemma hela dagarna och skötte om hushållet, som inte stod på sig och som inte vågade uttrycka sina egna åsikter. Ibland involverade han henne i politiska diskussioner över en delad måltid och även om hon var smärtsamt okunnig kring de ämnen som han tog upp med henne så var hon alltid intelligent och lärde sig snabbt tills den dagen då hon var väl insatt i hur hon skulle formulera sig för att få fram sina åsikter.

Äktenskapet var ett av ömsesidig respekt och sakta men säkert växte kärleken fram och blossade upp. Lilia insåg en dag att hon inte hade velat välja en annan man än den som hon hade redan, att hon lärt sig saker av sin man som hon inte gjort på egen hand, att han älskade henne lika mycket som hon älskade honom och att hon inte kunde tänka sig ett liv utan honom. Hon tuffade till sig rejält under sina första år ifrån Durmstrang och vågade tala upp för sina egna åsikter, hon lärde sig att hon också hade en åsikt och att om hon uttalade den på rätt sätt så fanns det de som tog den på allvar. Eftersom hennes man också arbetade som en av de högst uppsatta politikerna blev hon inbjuden till många societetsinställningar och det ska erkännas att alla inte alls imponerades av hennes nyförvärvade självförtroende. De som tyckte att hon lika gärna kunde vara hemma och se till att sköta hushållet nu när hennes man ändå tjänade deras leverbröd gott och väl. Lilia ignorerade dem och fortsatte sitt eget liv.

Efter ett antal år var hon dock tvungen att ta en paus i sin karriär eftersom hon blev gravid och födde en liten dotter Polina. Hon hann aldrig komma tillbaka till sitt assistentjobb som hon då hunnit införskaffa sig eftersom hon i tät följd även fick en till dotter, Roza, och en son, Lyov. Hon valde att i några år stanna hemma med sina barn och ta hand om dem eftersom hon inte ville lämna dem med en barnflicka. Även detta val föll inte i god jord hos vissa societetslejon som hellre såg att hon anlitade en barnflicka som kunde hålla barnen i styr och att hon själv bara skulle gå hemma och bete sig som en dam. Lilia fnös åt kommentarerna, hon har alltid ansett att en kvinna ska veta hur en kvinna ska bete sig och föra sig i samhället men hon håller inte med om att en kvinna bara har ett val i livet. Hon vet även att kvinnor är precis lika intelligenta som männen men att deras intelligens tar sig uttryck på olika sätt. Barnen växte dock upp och började även de på Durmstrang och då började Lilia se sig om efter en egen karriär igen. Assistentjobbet kändes inte så lockande längre då hennes passion för politik hade svalnat av och ersatts av en passion för familjen och barnen. Hennes man kom hem en dag och berättade att Durmstrang sökte en tillfällig vikarie i ämnet Kvinnan i Hemmet och att han tyckte att hon skulle söka. Det gjorde hon och blev mottagen på skolan den höstterminen. Hon trivdes underbart på sitt jobb och önskade att hon kunde få stanna kvar men eftersom det var ett tillfälligt jobb och det inte såg ut som att hon skulle kunna fortsätta efter de tre åren som hon arbetat där. Där hade hon dock fel men hon blev inte erbjuden fast jobb inom det ämnet hon redan hade utan i det prestigefulla ämnet Svartkonster. Hon tackade genast ja och fortsatte på skolan.

I sinom tid blev hon även husmoder till elevhemmet Orjol för flickorna, där en av hennes döttrar tidigare gått. Lilia är dock en av dem som lätt kan bli less på ett monotont arbete och hon bytte igen ämne tillbaka till Kvinnan i Hemmet när hon fick chansen. Hon hade arbetat med Svartkonster länge och väl och hon beslöt sig för att hon behövde lite ombyte, även om positionen som husmoder gav henne en chans till ett varierande yrke.

Lilia trivdes med sitt liv. Tills hon en dag i oktober fick besök av rektorn på skolan som med sorgen min berättade att hennes man hade dött i en hemsk olycka, en trollformel som gått otroligt snett och två ministrar hade hamnat i korselden och dött av sina skador. Något i Lilia gick sönder den dagen och det skulle aldrig lagas igen. Hon reste genast hem och gick igenom en otroligt stark period av sorg, hon grät och skrek och sökte tröst hos sina vuxna barn. Hon låste in sig i sitt hem i flera år och vägrade ta itu med livet. Sakta började hon efter dessa år att ta sig ut i samhället igen, hon gick till utvalda baler och fester och började ta sig in i livet igen. Det var i slutet av sitt sorgearbete som hon fick ett brev ifrån tsaren själv som erbjöd henne jobbet som rektor på Dursmtrang. Det var ett erbjudande som hon inte kunde tacka nej till. Därför såg hon sig tillbaka på skolan som, bortsett ifrån hennes man, haft det starkaste inflytandet på hennes liv. Nu snart fyllda de 80 åren spatserar den lilla grågrönhåriga korta, spinkiga kvinnan genom korridorerna, bistrare och hårdare än hon var innan. På de ungefär tio åren som rektor har hon hunnit vinna till sig respekt bland sin lärarkår och bland sina elever, eftersom hon lärde sig retorikens knep har hon lärt sig hur man ska hantera de olika personligheterna som lärarstaben består av. Hon kanske inte är omtyckt av alla men hon har en tendens att få den hon pratar med att tro att hon håller med dem och verkligen lyssnar på vad de säger och om hon inte kan införa eller fastslå det som föreslås för henne så beror det inte på att hon inte lyssnar utan för att hon helt enkelt inte kan, av yttre omständigheter.

Post Reply