[P-KIH] Anushka Ylianova Kozmina (Angfiel)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[P-KIH] Anushka Ylianova Kozmina (Angfiel)

Post by Angfiel »

Anushka Ylianova Kozmina – Moskva, Ryssland

Redan som liten flicka stal Anushka uppmärksamhet genom sitt söta dockansikte och sprudlande självförtroende. Hon infann sig på baler och middagsbjudningar med sitt långa blonda hår, hjärtformade ansikte och de ljust blå ögonen och charmade de äldre tanterna och farbröderna. Genom sin uppfostran hade hon redan som femåring fått lära sig hur hon skulle föra sig och tala vilket givetvis uppfattades som ytterst passande och charmerande. Inte så konstigt heller då hon var kusin till den blivande tsaren, något hon gärna utnyttjade till fullo för att få sig en extra godisbit eller komma undan med hyss. Hon må inte vara i direkt närhet med tsaren men det var absolut nära nog för att hon alltid skulle få lite extra uppmärksamhet och glida på sitt namn.

Hennes första år på Durmstrang, där hon inte började förrän hon var tretton år gammal, hade hon inte utmärkt sig så mycket vare sig med sitt uppförande eller sina betyg men hon hamnade i Orjol efter lite fifflande med poängen i sista minuten. Det var kanske inte alla som fick några hundra pluspoäng för att de var söta och gick på ett bra sätt i korridoren, men hon lyckades. Hon visste mycket väl att det var för sin position som kusin till tsaren och hon klagade aldrig över det utan såg det som ett plus i kanten och började istället utnyttja det faktumet istället.

Trots de hårda reglerna som sade att hon inte fick umgås med pojkarna på skolan på egen hand och trots att hon blivit trolovad som femtonåring så lyssnade hon inte nämnvärt på de vuxna. Hon ville träffa de snygga pojkarna, oavsett elevhem, och såg därför till att hon lyckades med det. Under sin tid på skolan lyckades hon få fem pojkar offentligt pryglade och få en pojke utsparkad från skolan. Själv fick hon sina straff också, även om de valde att inte prygla henne offentligt eftersom det tydligen skulle bli en för stor skam för tsarhuset, men Anushka lärde sig tyvärr aldrig riktigt av sina misstag, eller det som skolan ansåg var misstag. Hon lärde sig bara att hon skulle dölja det bättre, dock var det en konst att hitta ställen på skolan som inte övervakades. Att hon växte upp till en mycket vacker ung dam med höga kindben och klassisk porslinsvit hy hjälpte inte henne att sluta umgås med andra könet direkt.

Föga förvånande blev hon aldrig utsedd i sitt elevhem till ordningskvinna. Istället förde hon en vild kamp med sina föräldrar om att hon inte skulle tvingas gifta sig innan hon gått ut skolan med sin trolovade. Att hon inte ville gifta sig med en man som var äldre än hennes pappa var hon inte sen med att påpeka för sina föräldrar och de ingick en överenskommelse, hon skulle sluta springa efter pojkar på skolan om hon inte behövde gifta sig förrän hon fyllt tjugo år, det vill säga då hon gått ut från Durmstrang. Anushka gick med på överenskommelsen och började sköta sig betydligt bättre efter det. Hon ville fortfarande inte gifta sig men även hon insåg att det skulle förväntas av henne som ung dam att göra som sina föräldrar säger och dessutom gifta sig med någon äldre från en fin familj, så att göra en överenskommelse med dem var nog det bästa hon skulle kunna åstadkomma.

Hon gick ut från skolan med medelmåttiga betyg i de flesta ämnen förutom Kvinnan i Hemmet där hon givetvis genom sin tidiga uppfostran lyckades kamma hem toppbetyg. Hon må inte ha uppfört sin som en dam utanför lektionerna men hon hade ändå stenhård koll på hur hon borde ha uppfört sig. Anushka fann sig snarast inför sitt bröllop, en uppmärksammad affär med mycket publicitet, och innan hon visste ordet av så stod hon även inför en begravning. Hennes nya make hade dött bara fem dagar in på deras giftermål. Anklagelserna över att hon hade något med det att göra haglade ner över familjen och tidningarna, hur mycket de än brukade stå på tsarens sida, kunde inte dölja att även de undrade om det verkligen hade varit ”stress och för mycket arbete” som dödat den äldre mannen. Anushka själv vägrade gömma sig från världen och gick på bjudningar och baler precis som innan och förde sig såsom hon visste att en nybliven änka skulle föra sig. Hon trivdes inte med sitt lugna liv men hon insåg också att det inte skulle ses med blida ögon om hon direkt började umgås med andra män eller spenderade för mycket av sin förmögenhet. Blickarna som följde efter henne från societetslejonen var aldrig skonsamma men hon lärde sig att hålla huvudet högt och inte nappa på deras små bitska kommentarer. Kommentarerna blev heller inte färre när hon valde att ta tillbaka sitt flicknamn istället för att behålla sitt efternamn som gift.

Hennes föräldrar insisterade på att hon skulle gifta om sig omgående efter sin sorgetid för att visa dem att det inte var giftermålet som hon motsatte sig och visa att hon kunde vara gift med en man som inte dog efter fem dagar men Anushka vägrade. Hon ville inte vara gift, hon hade betydligt trevligare i sin nya position som änka. Hon kunde välja över sitt eget liv och det trevligaste, enligt henne, var att hon kunde välja vem hon spenderade sin tid med. De hemliga älskarna ökade i antal men var det en sak som hon lärt sig på sin tid på skolan var det värdet av att hålla det hemligt och även om det skvallrades en del om hennes leverne var det aldrig någon som kunde säga säkert hur det låg till.

Nu ska man inte tro att det enda kring Anushka är en manipulativ skönhet, faktum är att hon för sina nära vänner ses som en glad och rättfram kvinna med huvudet på skaft. Hennes dåliga betyg berodde aldrig på att hon inte hade begåvning utan för att hon inte använde den, dock är den nog hopplöst borta nu när hon närmar sig de fyrtio och inte övat sig nämnvärt på talangerna hon nog skulle kunna ha haft om hon hade ansträngt sig i skolan.

När hon blivit lite äldre började hon bli rejält uttråkad över sitt liv, hon gick på sina fester och hon höll sig med sina älskare men det var något som saknades. Anushka var aldrig den flickan som nöjde sig med det hon redan hade utan hon sökte alltid något nytt. Detta nya för henne visade sig vara ett arbete. Trots att hon inte hade någon som helst arbetslivserfarenhet lyckades hon skaffa sig ett arbete som översättare av böcker, ett jobb där hon kunde jobba hemifrån och under pseudonym men detta tråkade ut henne igen efter bara ett år. Hon trivdes helt enkelt inte med ett arbete som krävde att hon var hemma hela dagarna, det kunde hon vara på egen hand. Hon fick nys om att Durmstrang sökte efter en professor i hennes gamla favoritämne och hon sökte och fick komma på intervju. Hon hade sina aningar om att rektorn bara tog dit henne för att hennes namn men hon gick därifrån med ett jobb. Hennes egenskaper i att övertala lyckades övertyga rektorn om att hon skulle klara av jobbet, hon hade själv varit en av flickorna på skolan och visste hur hon skulle hantera dem. Sedan såg det givetvis bra ut att skolan hade kusinen till tsaren i sin lärarstab. Hon trivdes snabbt på skolan och beslöt sig för att fortsätta jobba där, i alla fall tills även detta skulle visa sig uttråka henne.

Post Reply