[P] Kelvin Isayevich Vellarvo (Angfiel)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[P] Kelvin Isayevich Vellarvo (Angfiel)

Post by Angfiel »

Kelvin Isayevich Vellarvo - ursprung okänt

”Gospodin Vellarvo.” hälsar gänget med pojkar artigt när han kommer gående genom korridoren. Den bastanta ölmagen guppar i takt med stegen när han är på väg till sitt kontor och han hälsar glatt tillbaka till sina elever. De är dock tillräckligt gamla för att veta att man inte ska luras av hans framhållning som den lite mysiga farbrodern med de grånande tinningarna på hans annars flintskallige huvud. De vet nämligen att han inte är den som låter eleverna komma undan med regelbrott och att han gärna ger de mer förödmjukande straffen istället för de som kanske kan klassas som hårdast. De flesta tycker nämligen att smisk inför klassen är betydligt mer förödmjukande straff än piskrapp efter lektionen på professorns kontor, speciellt om smisket inkluderar att man först måste dra ner byxorna. Kelvin vill ogärna ge hårda straff men inser att det är för deras eget bästa som han måste straffa dem när de missköter sig. Detta gör att han inte är den mest populära läraren på skolan även om han gärna ser sig själv som det. Att mena att mannen i fråga har ganska lite självinsikt är inte att överdriva.

Han själv gick i elevhemmet Jastreb något han inte tycker är så särskilt pinsamt då han kan retas med den yngre brodern som inte bara hamnade i Grif utan även blev utkastad ifrån skolan efter bara ett par år. Gliringarna över att ha en bror som skämmer ut familjen på det sättet fanns givetvis men eftersom Kelvin gick i sjuan när det hände brydde han sig inte nämnvärt om det mest för att det var roligare att retas med brodern om det. Melvin hade aldrig velat gå på Durmstrang medan Kelvin tyckte att det var spännande och nästintill ärofyllt att gå på den skolan där deras pappa gått. Pappan hade som yngling tagit sig till Frankrike på en kort resa men träffat en kvinna som han genast fallit för och bestämt sig för att han måste ha, och sagt och gjort, hon blev gravid och födde Kelvin. Bara något år efter att Melvin föddes så dog dock deras mamma och pappan blev deras enda försörjare något som gick ganska bra i början då han kunde använda förmögenheten som mamman efterlämnat sig. För att se till att barnen kunde gå på hans ärofyllda skola såg han till att barnen föddes i hans hemland och skrev in dem direkt innan han skeppade dem tillbaka till frankrike där han ändå bestämde sig för att leva. Varför han valde det är inte heller svårt att förstå eftersom han i hemlandet inte hade något att hämta medan han i Frankrike hade gift sig in i en av högstatusfamiljerna som gav en hel hög med respekt och pengar, något han aldrig var sen att utnyttja. Att barnen skulle gå i skola i det hemskt fjolliga landet var det dock aldrig tal om.

Kelvin började på Dursmtrang redan när han var elva år och tyckte det var ganska roligt att komma till ett nytt land och en ny skola och han trivdes ganska bra, även om han ibland råkade bryta regler han inte hade så stor koll på och fick därför ganska hårda straff. Som ung pojke såg han inte dålig ut men man kan nog aldrig kalla honom för någon tjejmagnet. Han hade inte så stora problem att ändå få flickor att gå med honom på skolans baler då han alltid har kunnat charma de flesta och definitivt vet hur han ska smickra kvinnor. Han är hövligheten själv i de flesta sällskap och kvicktänkt som få när det gäller att komma med snabba kommentarer.

Efter skolan fixade hans husfader honom ett arbete som assistent på en fransk tidning där han snabbt jobbade upp sig till kolumnist och fick ha ett stående inslag i tidningen. Han fann sig även en vacker flicka som han hade ihop det med en tid men det fungerade inte så bra efter en tid och de både gick skilda vägar. Sedan dess har han levt ensam men för den sakens skull inte ensam i sin säng varje natt, men det är en helt annan historia.

Ibland skickade Kelvin pengar till sin far som nu mest satt hemma i fattigdom eftersom han slösat bort hela sin förmögenhet och flyttat tillbaka till sitt hemland och det var mest det som fick honom att flytta till Ryssland själv. Han slutade på tidningen och skaffade sig ett jobb på en liten privat firma för att kunna fortsätta ta hand om sin far. Detta var dock alldeles för ansträngande att han direkt sökte en tjänst på Durmstrang när han fick nys på den, tanken på att bo på skolan det mesta delen av året och slippa sin far en stund var för frestande och med tanke på hans goda betyg i ämnet i fråga så fick han jobbet. Där han nu har arbetat i många år då han är över de sextio. Han har fortfarande kontakt med sin far men begränsad kontakt med brodern som flyttat till England efter att ha hemundervisats av deras far efter fiaskot på Durmstrang.

Post Reply