[P-VOE/Bitr. Rektor] Marcel Cezarovich Antonescu (Gaya)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[P-VOE/Bitr. Rektor] Marcel Cezarovich Antonescu (Gaya)

Post by Angfiel »

Marcel Cezarovich Antonescu - Zaim, Căuşeni, Moldavien

Att komma in på Durmstrang vid endast tio års ålder är inte alltid lätt. Särskilt inte om man är en pojke som inte direkt gjorde så väl ifrån sig på den fysiska delen av Antagningen. Alltså fick den spinkiga lilla pojken börja på Durmstrang.

Från början utmärkte han sig i duellteknik och svartkonster, medan vapenträning var hans akilleshäl. Att släpa omkring på en stor, tung rustning var inte riktigt hans starka sida. Vapenträningen drog också ner på hans betyg i ettan, vilket gjorde att han nätt och jämnt hamnade under gränsen till Orjol. Självfallet blev han besviken att inte hamnat i det bästa elevhemmet, men trots det trivdes han rätt bra i Jastreb.

I trean började han äntligen få grepp om vapenträningen, och ungefär samtidigt började han växa till sig på allvar. Han blev aldrig så vidare muskulös utan växte snarare på längden, men självfallet lämnade träningen sina spår.

Marcel är från en gammal moldavisk trollkarlssläkt. Renblodiga, visst, men inte med så värst mycket pengar, och de har sällan utmärkt sig särskilt. Att skicka sin äldsta son till Durmstrang gick nätt och jämnt, men Marcels lillasystrar och bror fick nöja sig med en mer allmän skola. Det gjorde att han kände sig utvald, och han lade alltså manken till för att försöka göra sig värdig förmånen att gå på Durmstrang. Han fick följdaktligen riktigt bra betyg i skolan, och försökte alltid att uppföra sig väl. Eftersom hans mamma sedan barnsben impräntat vikten av vett och etikett så visste han nog hur han skulle uppföra sig.

Enligt Marcel är etikett en självklar del av livet, snarare än en samling regler, vilket gör att han har svårt att förstå varför folk beter sig illa ibland. Inte så att han inte förstår att folk kan göra misstag, utan snarare när folk inte bryr sig om det sociala umgängets regler. För honom är det lika självklart att hålla upp dörren för en kvinna eller använda rätt bestick till rätt maträtt som att ha kläder på sig - allt för att vara hänsynsfull mot varandra.

När Marcel gick ut från Durmstrang hade han nyss fyllt arton år, och han blev därför glatt överraskad när han genom skolan slussades iväg till Moskva och tsarens palats, där han fick gå i tjänst under överceremonimästaren. Det passade honom som hand i handske, och Marcel blev snart ceremonimästare i sin egen rätt. Efter flera år på jobbet bestämde han dock för att pröva på något annat, och vid tjugonio års ålder fick han jobb på den rumänsk-moldaviska trollkarlsskolan hans syskon en gång gick på, som professor i duellteknik. Efter bara ett år på jobbet fick han dock höra att Durmstrang sökte en lärare i vett och etikett, och han sökte genast jobbet - och fick det. När han efter ett par år dessutom blev husfar för sitt gamla elevhem Jastreb fick honom att riktigt svälla av stolthet.

Att komma tillbaka till Durmstrang som lärare var väldigt spännande, även om Marcel anser att ungarna nuförtiden är mer oförskämda än de var på hans tid - han har lite gubbdrag i sig, även om han bara är trettiosex år gammal. Han har för vana att rätta till elevernas uppförande var helst han ser något som han anser bryter mot god stil, och han övervakar måltiderna med hökögon, och en elev som använder fel gaffel kan räkna med ett rapp över knogarna.

Då Marcel inte är från en av de mer framstående släkterna kände hans föräldrar inget behov av att arrangera ett äktenskap för honom, något de kanske börjat ångra då åren gått och han fortfarande inte gift sig. Han har haft en del flickvänner över åren, men ingen så pass seriös att det hållt någon längre tid. Hans föräldrar börjar dock påpeka det lite väl ofta numera, så att hitta någon att bilda familj med börjar kännas en aning viktigare för honom.

Marcel har tjockt mörkbrunt hår, även om de första grå hårstrånen börjat dyka upp vid tinningarna. Han har också ett litet pipskägg, och mörkt grå, nästan svarta ögon. För det mesta går han klädd i svart, men ibland visar han sig i Jastrebs färger, särskilt om någon ur elevhemmet har utmärkt sig på något sätt.

Eftersom han inte direkt var ett atletiskt barn fick Marcel aldrig någon riktig uppskattning för quidditch. Han följer kanske världscupen, eftersom det är ren allmänbildning, och han närvarar när det spelas matcher på skolan, men annars är det helt enkelt inte något han är så jätteintresserad av.

Han gillar djur - en del djur iallafall. Han har en svart-vit katt vid namn Bastet, som får bo hemma hos hans föräldrar under skolåret. Ugglor är också rätt trevliga djur enligt Marcel, men de flesta hundar ryser han bara åt. Ingen finess alls.

Post Reply