[P-TDK] Alisa Markovna Falina (Sarah Broke)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[P-TDK] Alisa Markovna Falina (Sarah Broke)

Post by Angfiel »

Alisa började jobba på skolan när hon var 31 år, hon har nu jobbar på skolan i 5 år. Innan hon tog jobbet hade hon arbetat som trolldryckstillverkare men eftersom hon tyckte att ungdomar och barnen kan behöva bättre uppfostran än den som de får och hon lika gärna kan hjälpa till med det kändes det rätt att byta. Hon är egentligen inte så förtjust i barn, och är glad att hon inte har några egna.

Något som Alisa inte har berättat för någon är att hon varit gravid en gång under sitt liv. Det var under den tiden hon gillade barn, när hon hade gått på Durmstrang själv. Hon hade gjort abort utan att tänka igenom det hela noga, hon ville ha en bra utbildning och, ville inte hoppa av skolan men detta ångrade hon senare och mådde dåligt av det. Att hon hade tagit ett liv bara sådär, hon hade även hört att om man gjort abort fanns det risk att man inte kunde bli gravid igen. Detta skulle kunna vara en av anledningarna till att hon inte är så förtjust i barn och inte vill ha barn för att hon är rädd att något ska hända om hon skulle bli gravid, att hon skulle få missfall för att hon hade gjort en abort tidigare i livet eller att de skulle bli dödfött, att ett till liv skulle dö ville hon inte.

Redan då Alisa låg i magen blev hon bortlovad till en familj Alisas föräldrar varit bekanta med. Det var hennes pappa Marko som anordnade det hela och lovade bort henne med ena sonen i den andra familjen. När Alisa själv fick höra detta blev hon inte så glad, hon ville inte vara bortlovad att hennes föräldrar ens kunde göra något sådant här mot henne, innan hon ens var född också.

Alisa tvingades gifta denna man och det skedde under skoltid, det var denna man som hade gjort henne gravid. Fast man kanske ska säga pojke eftersom han inte direkt var någon man på den tiden. Han var bara ett år äldre än henne, ändå slog han henne så fort hon gjorde något han inte gillade eller tyckte var fel. Ibland kunde han få för sig att hon hade gjort något som inte alls hade inträffat och slå ändå. Hon skulle visa honom respekt och sköta sig och göra de han ville och för att lära sig de så måste hon bli slagen det var vad han brukade säga till henne. Det hela hade blivit lite bättre när Alisa börjar jobba, men han kunde fortfarande hända att hon blev slagen ibland. Det var när hon tog jobbet på Durmstrang som det hela upphörde helt. Det kan ha varit för att hon inte var hemma lika ofta och när hon väl var hemma så såg hon till att sköta sig.

Alisa har alltid varit intresserad av trolldryckskonst, redan på skoltid var hon riktigt intresserad av detta. Efter att hon slutat på skolan fortsatte hon därför att läsa trolldryckskonst. Alisa hade kommit in på skolan i tidig ålder redan som tioåring. Hon gick även ut ur skolan med ganska bra betyg dock var de bäst i trolldryckskonst som varit hennes favoritämne. Det var när Alisa hade slutat skolan som hon och sin man flyttade till Moskva och bosatte sig där. Hon fortsatta utbilda sig inom trolldryckskonst men att undervisa i detta var inget hon hade någon tanke på då utan hon ville jobba med trolldrycker. Så arbetet då blev trolldryckstillverkare.

Familjen Alisa växte upp i bestod enbart av henne själv och hennes föräldrar, hon hade inga syskon något som hon själv tyckte var tråkigt. Hennes föräldrar jobbade mycket vilket ledde till att hon snabbt lärde sig att ta hon om sig själv. Hennes föräldrar brukade tala om för henne hur värdelös hon var på allt, och därför kämpade hon en hel del i skolan. Då skulle de kunna tycka det var något som hon var bra i. Att vara hård mot barnen var de som var bästa uppfostran tyckte hennes föräldrar något de inte talade om för Alisa förens hon hade slutat skolan och vuxit upp det var inte bra att säga det till henne innan eftersom de inte blev lika hårt då.

I början av Alisas skolgång hade hon inte de bästa i lydnad och beteende, vilket ledde till att hennes föräldrar bestämde sig för att straffa henne, varje gång hon inte hade bra i lydnad och beteende så blev hon slagen. Det tog ett tag innan de blev bättre men hon lyckades få de tillräckligt bra för att inte slagen mer. Precis som hennes man så sa även föräldrarna att det bästa sättet att lära sig visa respekt och sköta sig var att bli slagen, så det var något Alisa lärde sig.

Alisa straffar mer än gärna eleverna och försöker komma på minsta lilla anledning för att straffa dem eller dra ifrån poäng. Hon är inte så generös med poäng, det skulle möjligtvis kunna vara så att hon är lite mer generös med poäng till Orjol om de nu någonsin skulle inträffa men hon tvekar inte i att straffa någon i Orjol om hon får chansen. Eftersom hon själv blev slagen rätt mycket och hade lärt sig att bästa sättet att lära sig visa respekt och sköta sig bra var att bli slagen hon intalar sig därför att de är så för eleverna också.

Någon som man kan bli förvånad över är när Alisa är med djur, hon älskar djur även om hon inte vill visa det för någon och är väldigt snälla med dem. Oftast när man träffar Alisa är hon hård och har som en sköld runt sig som hon byggde upp under den tiden hon blev slagen. Det är bara när hon är med djuren som skölden försvinner. När hon själv hade gått på Durmstang hade hon ridit på sin fritid och de hade blivit ett intresse för henne. Hon har inga egna djur dels för att hennes man inte tycker att hon ska ha de och dels för att hon är rädd att de ska fara illa.

Om Alisa själv skulle få välja vad hon skulle vara klädd i skulle det vara i sin klädnad, som till största delen är den svart. Upptill är den skuren på så vis att ytterst lite av den täcker axlarna utan bara de yttre delarna täcks av tyg. Den går rakt över från ena sidan till den andra vilket gör att nästan ingen urringning förekommer. Dess ärmar som går hela vägen ner och längst ner är det som att någon skulle ha klippt sönder armarna så det blir spetsiga bitar som hänger ner. Resten av klädnaden sitter ganska tajt så den framhäver hennes smala figur fram till höften och en bit ner över låren där den sedan blir mindre tajt. Mellan kjolstycket över överdelen sitter en korsett där de går att urskilja snören framtill på klädnaden. Själva kjolstycket i klädnaden är dubbelt där underkjolen är vit och går ut nertill. Överkjolen sitter ihop med det övre stycket av klädnaden och är uppbyggd på samma sätt som armarna så de blir som taggar som går ner. Den passar perfekt till hennes utseende, Men antagligen får hon inte ha vad hon ville på Durmstrang utan skulle bli tvungen att ha någon form av lärarmundering.

Alisa har ärvt mycket av sitt utseende från sin mormor. När hennes mormor var i Alisas ålder, de ha samma avlånga smala huvudform, samma bruna färg på ögon och hennes hår var lika rakt och svart. Hade man kollat på en bild på Alisas mormor och sedan kollat på Alisa hade man kunnat tro att de var samma person.

Post Reply