[P-MFP] Demitri Lazarovich Lagunov (Sarah Broke)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[P-MFP] Demitri Lazarovich Lagunov (Sarah Broke)

Post by Angfiel »

Demitri Lazarovich Lagunov, Sestroretsk

Demitri ser lite bekymrat efter eleven som nyss lämnat hans klassrum. Han hade fått skicka iväg ännu en elev för att bli bestraffad. Det var inte första gången, det har hänt många gånger förut. Demitri är inte alls lika hård som alla andra lärare här på Durmstrang, skolan som han jobbat på i snart 20 år. Detta visar att han trivs med sitt arbete. Däremot ogillar han elever som inte sköter sig, men samtidigt tycker synd om dem och vad som väntar dem. Oftast försöker han hitta på lite mildare bestraffningar med tyvärr finns det de elever som hans bestraffningar inte hjälper på. Dem måste skickas iväg till någon annan lärare som får sköta bestraffningen. En sak som han är helt bestämt på är att inte slå eleverna. Det är upp till de andra lärarna om den slår eleverna. Under sin uppväxt blev han slagen mycket och har därför fått problem med sin rygg. Han vill inte att eleverna ska få samma problem som han själv har.

I klassrummet som Demitri befinner sig i finns förutom bänkar och en kateder en specialgjord stol, en likadan stol går att finna på hans kontor. Stolen är till för hans rygg, ryggproblemen han har göra att han inte kan sitta på en vanlig stol en längre tid. Det blir en för står påfrestning på ryggen. Eleverna får inte leka med stolen då han är rädd att den ska gå sönder. Om det nu finns någon elev som skulle få för sig att leka med stolen säger han till eleven, skulle det vara så att den inte lyssnar får han bestraffa den, men detta har skett ytterst sällan under de många åren han jobbat på skolan.

Demitris uppväxt har en väldigt stor betydelse till de många värderingar och åsikter han har. I centrala Sankt Petersburg växte Demitri upp. Han hade inga syskon vilket antagligen gjorde det lättare för hans föräldrar att följa varje steg som han tog. De slog honom för minsta lilla sak han gjorde eller som hans föräldrar ogillade.
Vid 10 års ålder, samma år som han skulle börja på Durmstrang blev han bortlovad med en flicka, Liliya vars familj hans föräldrar börjat umgås med. Varken Demitri eller Liliya var förtjust i detta de ville båda ha en fri vilja och bestämma själv vem de skulle gifta sig. Problemet var att ingen av dem vågade trotsa sina föräldrar genom att bryta detta. Demitri tyckte dessutom att han fick nog med stryk ändå och ville inte ens tänka på vad hans far skulle göra om han vägrade gifta sig med Liliya.

Att Demitris ryggproblem kom i tidig ålder påverkade honom väldigt mycket. Problemen gjorde att han inte kunde spela quidditch som han är väldigt intresserad av. Han blev olycklig men lyckades ändå att lära sig leva med det. Det var detta som skapade hans inställning till att inte slå barn. Han lovade sig själv att han aldrig skulle slå sina egna barn om han fick några, och visst fick han barn. Han och Liliya fick tre barn tillsammans, även om nu Demitri skulle låta bli att slå dem kunde de fortfarande bli slagna i skolan. Detta var ett problem han gärna ville lösa på något sätt problemet gick inte att släppa det utan han funderade på det tills det slog honom vad han kunde göra. Han uppfostrade dem väldigt bra och gjorde en överenskommelse med dem, så länge de skötte sig i skolan skulle han aldrig slå dem. Det visade sig fungera mycket bra då hans barn fick väldigt bra i beteende och även bra betyg i alla ämnen. Alla tre barnen gifte sig snabbt av egen vilja och fick egna barn. Demitri lovade aldrig bort sina barn då han och Liliya ville att de skulle få välja själv vem de ska gifta sig med och kunna välja någon som de älskar. Demitir låter Liliya få säga sina åsikter och bestämmer saker tillsammans med henne. Han vill att alla ska få en chans att påverka och kunna bestämma här i livet.

Redan som ung hade Demitri varit intresserad av magiska föremål i praktiken och han fortsatte utbilda sig inom ämnet då det var väldigt intressant. Det slutade med att han utbildade sig till lärare inom ämnet, men då hade ett problem uppstått, han ville inte tvinga sin familj att flytta från ryssland och för att få jobba på hans gamla skola Durmstrang så måste han ha arbeteserfarenhet. Han fick alltså lägga planerna på hyllan och syssla med något annat ett tag. Det kunde inte vara något arbete som blev för praktiskt där han måste arbete allt för mycket med ryggen då den inte orkar med för stora påfrestningar. Istället fick han leta reda på något annat som han tyckte var intressant det tog ett tag innan han kom på vad han ville syssla med. Det var en annons i tidnigningen om någon som sökte släktingar som gjorde att han kom på vad han ville göra. Han ville jobba som släktforskare eftersom han tycker det är intressant med olika släkter. Han blev tyvärr av med jobbet efter några år då hela företaget gick i konkurs. Det var väldigt synd med tanke på hur roligt jobbet var och hur stort hans intresse för släkter är. Demitri sparade vissa papper från jobbet, och kan ägna viss fritid åt att kolla närmare på släkter försöka följa släktband.

De år som Demitir hade fått jobba hade inte gett honom tillräckligt med arbetserfarenhet för att kunna söka till Durmstrang därför fick han fortsätta med annat. Han utbildade sig till psykolog och började senare arbeta som det. Psykologi var något som alltid intresserat honom och yrket skulle inte slita så mycket på ryggen. Dessutom finns en möjlighet att hjälpa andra personer som mår dåligt att må bättre. Han trivdes med detta jobb och han blev kvar med det längre än väntat. Det var en dag när han såg en annons i en tidning att Durmstang sökte personal som han sökte jobbet och slutade som psykolog. Han hade tillräckligt många års arbeteserfarenhet för att kunna söka.

Demitri hade lyckats avsluta lektionen utan att behöva skicka iväg några fler elever, vilket gjorde honom på lite bättre humör. Det var den sista lektionen han skulle ha denna dag. Förhoppningsvis hade han fått svar på brevet han skickat till Liliya. Annars kan han kolla på lite släkter mest av intresse då, eller kanske att han skulle sätta sig och rita. Så länge han sitter rätt går det bra att rita han har börjat lära sig hur han ska göra för att inte anstränga ryggen för mycket. Huvudsaken är att han får lite lugn och ro efter en dag full med lektioner. Att umgås med sina kollegor är något han vill vänta med tills han har fått vara ifred en liten stund. Demitir tycker om att träffa folk och kan vara ganska utåtriktad det är bara de att lektionerna tar ganska mycket på hans krafter och det därför är skönt med lite vila.

Post Reply