[P-DUT] Terenti Dragomirovich Valentinov (Viktoria)

Post Reply
Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Posts: 1697
Joined: 03 Feb 2008, 23:17
Location: Snapes sovrum

[P-DUT] Terenti Dragomirovich Valentinov (Viktoria)

Post by Angfiel »

Terenti Dragomirovich Valentinov, Susanino

Terenti Dragomirovich föddes en ljummen höstkväll i den ryska byn Susanino, bara ett stenkast från sin morbror Efim Aleksandrovichs hus. Föräldrarna Irina Aleksandrovna och Dragomir Saveliyevich, hälften rumän på pappans sida, var glada över att de fått en son på första försöket och skämde bort honom rejält med både saker och kärlek. Tyvärr försvann Dragomir en snöstormig dag i december och återfanns död under en isvak några dagar senare. Terenti, som då bara var drygt ett år, förstod inte riktigt varför pappa inte hade återvänt hem och kom till att bli väldigt orolig en viss tid framåt. Irina sörjde sin man länge och glömde bort att ta hand om sin son som blev bråkigare för varje dag som gick. Terenti hade redan som liten en stark vilja och tyckte om att ha kontrollen över saker och ting. På Durmstrang hamnade han i Jastreb, mycket tack vare sin fallenhet för studier men även en gnutta manipulation, men professorerna fick det svårt att styra honom då han både var högljudd och ofta väldigt otrevlig mot människorna omkring honom. Det enda ämnet han lyckades bli bäst i var Duellteknik, där trivdes han bra då han kunde kontrollera sina motståndare med olika drag och strategiska knep. Professorn i ämnet upptäckte inte Terentis ganska blodtörstiga natur i början men när han gick sitt sista år var professorn tvungen att ta honom åt sidan och förklara med bestämdhet att man inte skulle försöka döda sina klasskamrater utan bara öva på tekniken och de olika formlerna. Terenti tyckte att det var larvigt, duelleringar var ju ofta på liv och död och det var faktiskt inte hans fel om någon inte klarade av att avväpna honom i tid!

Hemma i Susanino hade han det inte mycket lättare, där fanns resten av Valentinov-familjen som kastade klentrogna blickar på honom när de trodde att han inte märkte. Detta beskyllde han sin pappa för då denne gått och drunknat och lämnat kvar den lilla familjen vars enda inkomstkälla var ett fjuttigt litet arv. Sin äldste kusin Pyotr var hans största fiende, de två kom aldrig överrens och dessutom hade kusinen övertaget då han var den rättmätige arvtagaren av Valentinov-släktens förmögenhet samt äldste sonen till släktens dåvarande överhuvud. Även om Terenti var äldre kändes det aldrig som att han och Pyotr fick plats i samma rum, den äckliga pojken tog upp all plats och inte blev det bättre när Pyotr hamnade i Orjol och kunde skryta om ännu en bedrift som Terenti inte lyckats med. Pyotrs lillebror Veniamin var inte ett lika stort hot men de två pojkarna kom inte överrens ändå, kanske för att Terenti var betydligt äldre och redan hade lämnat Durmstrang då Veniamin började där samt att de inte hade mycket gemensamt.

När Terenti blev myndig gick han till morbrorn Efim Aleksandrovich och bad denne om att få byta ut sitt fula, rumänska efternamn till det ädla Valentinov. Efter mycket övervägande blev hans önskan godkänd och Terenti kände sig en smula mindre misslyckad. Tyvärr blev inte stämningen mellan Pyotr och Terenti bättre eftersom Pyotr inte tyckte att kusinen hade gjort sig förtjänt till att få ta del av släktens fina status.

Terentis största idol är Grindewald och hans kontrollbehov blev inte mindre ju äldre han blev. Han åkte utomlands, efter att ha avslutat sin utbildning på Durmstrang, för att hitta duktiga motståndare och bredda sina kunskaper. Han besökte kända duellerare som bland annat hamnat i Azkaban på grund av otillåtna handlingar samt läste mycket om duellteknik i böcker på stora bibliotek. Terenti har alltid varit en naturbegåvning på att bedöma sina motståndare och lyckats locka fram deras sämre sidor under sina duelleringar. Nu ville han sätta sina kunskaper på prov, kanske till och med lära ut dem till framtida generationer av duellerare. Tänk att uppnå berömmelse på grund av sin kvicktänkthet och sitt mod samt bli omtalad som en väldigt bra lärare då folk pratar om imponerande duellerare och deras mästare. Terenti ville mer än gärna bli professor på Durmstrang för något sådant hade ändå inte Pyotr lyckats med även om kusinen var en välbetald och känd advokat. När så nyheten om att skolan sökte efter en professor i Duellteknik nådde byn Susanino var Terenti snabb med att ansöka. Föga anade han att yngste kusinen Veniamin skulle bli anställd på skolan i framtiden. Som alla Valentinovs är Terenti blåögd med kort, mörkblont hår och någorlunda ljus hy. Han har grova händer och armmuskler som ofta syns under de tajta klädnaderna. Resten av kroppen är smidig och slank, han bär mest svarta plagg och undviker detaljer såsom halsband, broscher och ringar. Terentis humör har inte förändrats så mycket under åren, han är fortfarande högfärdig, elak och bryr sig inte om andras känslor. Hans manipulativa sida har nästan försvunnit då han mer hotar andra att göra som han vill. Han är väldigt säker på sina formler och har även testat att utföra ”förbjudna svartkonster” på andra – mestadels djur som ingen lär sakna.

Post Reply