Courtney Rush [TDP: Nöjesreporter] (Spirry)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Courtney Rush [TDP: Nöjesreporter] (Spirry)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Godkänd: 06/10/2006

Nöjesreporter på The Daily Prophet

Courtney Rush spelas av Spirry


Överallt i den lilla lägenheten låg veckotidningar och skvallerblaskor utslängda. Det såg ut som om en orkan svept förbi. Men om det hade varit så, så hade den i alla fall inte väckt kvinnan som låg slängd på sängen som stod i ena kanten av rummet. Kvinnan som såg ut att vara i tjugoårsåldern hade blont hår som några timmar tidigare varit uppsatt i en prydlig frisyr. Det var helt tyst i lägenheten. Inte ens ugglan som satt på en pinne i köket sa ett ljud. Med tanke på lägenheten kunde man lätt förstå att den inte tillhörde någon gammal tant som aldrig gjorde något annat än att städa, tvärtom. Kvinnan slog upp de väl målade ögonlocken så att ett par blåa ögon blev synliga. Yrvaket satte hon sig upp och såg sig omkring. Hon ställde sig upp på stappliga ben och gick ut i det lilla köket där hon hällde i sig lite mjölk. Efter att hon sopat bort några tidningar från en stol slog hon sig ner vid bordet. En dagstidning som en uggla lämnat för någon timme sen låg prydligt ihop vikt framför henne. Courtney, som kvinnan hette, bläddrade igenom tidningen tills hon kom till nöjessidorna. Det var hennes favorit del. Det hade förstås varit roligare att läsa dem när det var stor chans att det skulle stå något om henne själv, men efter att hon lagt av med musiken efter den stora olyckan två år tidigare kunde hon vara glad om de nämnde henne en gång i halvåret.

Hennes karriär hade börjat tidigt. Vid sexton års ålder släppte hennes band sin första skiva och sen gick allt bara uppför. Men Courtney hade aldrig varit mycket för att spara och pengarna hon tjänade in försvann ganska snabbt. Genom att shoppa loss mest hela tiden och gå på fester varje helg gick pengarna åt. Hon skulle ha behövt en person som höll koll på hennes pengar. När hennes karriär sedan tog slut blev det till att börja arbete direkt. Restauranger och barer blev platser där hon tillbringade sin arbetstid. Hon jobbade som servitris och bartender och lite annat. Och det var helt annorlunda mot ett liv som artist.

Det hade varit en grå dag i september när det hänt. Courtney och hennes två bästa vänner hade varit mitt uppe i en europaturné när bussen de färdats i kört av vägen. De tre tjejerna hade haft ett punkband som ofta låg på hitlistorna i magikervärlden. Självklart hade de gärna varit kända i mugglarvärlden också, särskilt som Courtney levt mesta delen av sin uppväxt bland mugglare. Men nu hade karriären tagit slut. Courtney hade haft tur, det var i alla fall vad läkarna sa på sjukhuset när hon vaknade efter att ha legat i koma i en vecka. Hon hade ju överlevt. När hon kom ut från sjukhuset lade hon ner sin musikkarriär. Det går inte att fortsätta när de två andra bandmedlemmarna är borta. I olyckan hade hon även skadad sitt ben så hon kunde inte röra sig som förut. Att dansa på en scen var bara att utesluta. I början hade hon varit tvungen att gå på kryckor men efter hand kunde hon gå allt längre sträcker. Det var också en anledning till att hon slutade med musiken. Många gånger hade hon ångrat sig och flera gånger hade hon varit på väg att gå tillbaka till musiken. Men hon kom aldrig så långt. Hon ångrade sig. Nu var hon halvt tillbaka. Men hon hade bestämt sig för att aldrig sjunga igen. Hon gick på kändisfester och var på så sätt sitt gamla vanliga, festande, jag. Men nu ville hon hellre skriva om det hon såg. Hon ville att andra skulle få ta del av nöjet. Så hon började skriva artiklar. Reportage om allt från små klubbar i förorterna till kändisar.

Courtney hade aldrig känt sig ensam. Hon hade alltid haft lätt att fånga killar och lätt för att få vänner. Hon hade heller aldrig varit rädd för att göra bort sig. För det mesta var hon utåtriktad, något hon visat redan när hon gått i skolan på hogwarts. Hon hade då varit placerad i Gryffindor. Men hon trodde inte det speglade personer så mycket. Man kunde ju ändra sig. Nu bodde hon inte tillsammans med någon, bara sin uggla och han var inte till så mycket sällskap. Men hon trivdes och hon tvivlade på att någon skulle orka bo med henne. Ibland kunde hon vara ganska jobbig. Fast hon var smal och kanske inte såg så mycket ut för världen så hade hon en stor mun och tvekade inte när det gällde att berätta saker för alla som ville veta, och inte ville veta.

När hon var barn hade Courtney växt upp med sin mamma. Hon var mugglare men visste att chansen var stor att hennes dotter skulle ha magi i blodet. Det var inte så att Courtneys far dött tragiskt när hon bara var några veckor gammal, nej, föräldrarna hade skilt sig och eftersom fadern, Shawn Malkins en fullblodstrollkarl, hade drogproblem fick modern vårdnaden om den fem år gamla flickan. Courtney saknade inte sin far förrän 10 år senare när hon började med musiken. Han hade nämligen varit musiker och flickan hade gärna fått lite råd från honom. Men nu hade de helt tappat kontakten och det var inte så mycket att göra åt det.
Post Reply