Paul Hartell [Examinator - ALK/FIL/TKH/ÖRT] (wheevil)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Paul Hartell [Examinator - ALK/FIL/TKH/ÖRT] (wheevil)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

GET- och FUTT-provsexaminatör på Trolldomsministeriet i ämnena Alkemi, Filosofi, Trollkonsthistoria och Örtlära.

Paul Hartell spelas av wheevil

Dundee Skottland

”Ta det lugnt? Är du allvarlig? Det var ju bara en skråma! Det är klart att vi ska gå ut ikväll!” Paul börjar bli smått irriterad över att de inte kommer iväg någon gång. Den där explosionen på arbetet hade bara gett honom lite mindre skråmor, lite blåmärken samt ett litet brännsår på höger arm. Nu är det lätt dolt bakom kläder. Dessutom är det något han kan utnyttja senare ikväll när han kommit tillräckligt långt. Ingenting ska stoppa honom idag! Han är inte känd bland sina vänner för att ge upp eller inte få sin vilja igenom. Om han vore det skulle han nog bli ganska deprimerad.

Paul är en väldigt hetlevrad person. Han brusar lätt upp över småsaker. Att han dessutom är van vid att få som han vill gör inte saken bättre. Som barn var han väldigt bortskämd, som vuxen är han nästan ännu mer bortskämd. Så snart han vill ha någonting brukar han få det. Så snart han har ont om pengar brukar hans mamma betala vad han vill ha. Trots att han är över 35 år så tycker han inte att det är speciellt skamligt. Alla får väl lite hjälp av sina föräldrar lite ibland brukar han tänka. Det är inte heller så att pengarna han får går till något vettigt, utan han ska ha roligt och knyta kontakter på fester och olika tillställningar.

Ända sedan han var liten har han vetat hur han ska manipulera och använda sin list för att komma nära inpå människor. Under sin tid i slytherin frodades de egenskaperna. Han försökte alltid komma nära inpå människorna omkring sig för att få något. Det kunde vara pengar, bra betyg eller helt enkelt en ny kontakt. Trots att det här kan låta ganska hemskt så är han en ganska trevlig människa, i alla fall emellanåt. Han är glad och social, i alla fall då han inte är på dåligt humör.

På senare tid har han dock börjat se ner på människor i större grad än tidigare. Framför allt ser han ned på yngre människor eftersom de enligt honom kan mindre. Han är nämligen ganska smart också, vilket han utnyttjar i sin karriär. Han vill nå högre en den vanliga alkemist han är just nu. Ett av hans försök att nå längre är att bli examinator på Hogwarts. De gånger han varit det har han lärt sig att de flesta elever där är rätt hopplösa. Det är som om de alla saknar ambition och viljan att nå långt. För honom är det allt.

Det kan ganska ofta verka som om han bara tänker på sig själv, och det gör han oftast. Det är den största anledningen till att han inte har någon egentlig familj. Han kommer hem till sina föräldrar vid högtider och när han behöver pengar, men det är allt. Han har heller inga syskon eller syskonbarn som han kan stå nära. Så på sätt och vis är han ganska ensam, trots att han har väldigt många vänner. Så har det alltid varit. De flesta vänner han har är ganska ytliga också, det är få som känner honom riktigt bra. Inte heller har han haft några längre förhållanden, utan de förhållanden han faktiskt har är ganska korta och intensiva.

De flesta skulle nog säga att han är ganska intensiv som person. Han är rolig att vara med och kommer alltid på de mest galna idéerna. Han kan nog verka ganska dumdristig eftersom han alltid tycks söka fara. Det är en del av orsaken till att han är alkemist. Det kan ibland vara farligt. Det är såklart inte som att vara drakolog eller auror, men det är tillräckligt med spänning för honom. Under sin skoltid innebar det för det mesta att testa hur många regler han kunde bryta utan att det hände något. De gånger han åkte fast försökte han också slingra sig ur det med charm och list.

Ibland kan det verka som om han inte har några specifika intressen. Det är så mycket som går in där att man inte kan räkna upp exakt allting. Han tröttnar oftast fort på ett intresse och går snabbt vidare till nästa. Han vill ha en kick ur allting han gör, när han inte får den längre går han över till något annat. Eftersom han är halvblod kommer han in på farliga saker ur både magikervärlden och mugglarvärlden. Det kan vara allt från att söka upp förrymda drakar till att hoppa från ett flygplan, bara han får en kick av det hela. Ibland provar han till och med att bryta mot laga för att få en kick.

De flesta skulle nog se Paul som ganska attraktiv. Han har ganska markerade ansiktsdrag, en tydlig haka och en mun som aldrig tycks sluta le. Hans nötbruna ögon glittrar alltid och på något sätt ser hans ansikte fortfarande ganska pojkaktigt ut. Det kastanjebruna håret är alltid rufsigt och han har som vana att dra handen genom det när han vill ha något. Det syns på hans hållning att han är självsäker. De flesta som inte känner honom tror nog att han är bättre än vad han egentligen är, för han själv tror nämligen det. Han bryr sig också väldigt mycket om sitt utseende vilket gör att han tränar mycket och klär sig bra. Ibland klär han sig över sin budget, men eftersom han vet att han kan gå till sina föräldrar tycker han inte att det är några problem.

Inte bara slösar han pengar, han slösar också vänskapsrelationer en hel del. Han gör sig av med vänner lika snabbt som han skaffar dem. Han vill leva här och nu, skjuter upp det mesta till senare, utom kanske målet att komma långt, men så skiljer han oftast väldigt mycket på arbete och nöje. Han blir sällan vän med någon på de platser han arbetar. Där kan han oftast verka hård och kall, nästan lite sträng. Det är han framför allt när det gäller olika examinationer. Ingen ska få ett högre betyg än personen förtjänar, och han tycker oftast inte att någon förtjänar ett högt betyg. Om personen gör det måste han eller hon verkligen bevisa det. Det är alltså väldigt sällan några på arbetet eller på Hogwarts som får se hans privata, nästan lite sorglösa sida. De får istället se en mer hård, ibland till och med grym sida.
Post Reply