Asteria Cross [NÖJ - Modell] (Kokos)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Asteria Cross [NÖJ - Modell] (Kokos)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Modell i magivärldens nöjesliv

Asteria Cross spelas av Kokos


Oxford.

För 20 år sedan fick Lilo och Deimos Cross sitt fjärde och sista barn. Som yngst i familjen fick Asteria Styx Cross en del uppmärksamhet vilket redan från början inte uppskattades så värst från hennes ett år äldre syster, Enyo. Så ända sedan småbarnsåren blev livet och tillvaron lite av en tävling för de båda, väldigt tävlingsinriktade systrarna.

Eftersom Lilo och Deimos bägge två var, och är än idag, musiker så fick hela syskonskaran ägna sig en del åt musik. Den äldsta brodern, Zeus, hela tjugotre år äldre än Asteria själv, blev utmärkt duktig på att spela fiol och gör det fortfarande under sin fritid idag. Den yngsta brodern (men näst äldst i syskonskaran), Uranus, utvecklade ett fint musiköra och spelade både piano och flöjt så fingrarna glödde. Även han höll sina instrument till fritiden, men Asteria och Enyo däremot engagerade sig mycket mer i musiken än sina bröder då båda två var ute efter att vinna och bli bättre än den andra. Så medan Enyo blev allt bättre på gitarr och bas så siktade Asteria mer in sig på piano. De båda fick dessutom sånglektioner av sin mamma två gånger i veckan vilket fick båda att utveckla bra sångröster.

Som elvaåring åkte systrarna (Enyo som dock hade varit där redan ett år) till Hogwarts tillsammans. Inte till någons förvåning hamnade systrarna i två olika elevhem – Enyo var Slytherinare medan Asteria hamnade i Hufflepuff där de båda snabbt hittade sina jämlikar.

Ännu en skillnad mellan systrarna dök upp under skoltiden då Asteria själv tog sin skolgång på högsta allvar och såg till att få de finaste betyg så satt Enyo mest och roade sig med sina vänner. Var dag arbetade Asteria hårt för sina betyg och när hon inte övade inför prov övade hon sin istället sin sångröst. Under femte skolåret gav Enyo, tillsammans med några vänner, upp skolan för att fortsätta med musiken. Det var då, som om en förtrollning brutits på grund av hennes systers frånvaro, Asteria upptäckte att musik egentligen inte var vad hon ville hålla på med. Visst, det var underbart kul och vackert att lyssna på men innan hade hon trott att det var hennes passion och hennes framtid. Men inte nu, nej. Hon ville göra något annat, något där man kunde resa runt och det fick gärna vara väldigt eget.

Under sitt sjätte år kom hon äntligen på det när hon satt och läste senaste numret av en kändisblaska, hon skulle bli fotomodell! Det var kanske en väl stor dröm men det var verkligen det hon ville! Hennes blonda, lockiga hår hade hon alltid älskat och det rena, feminina ansiktet var ju säkert varje modells dröm att ha! Så från det sjätte året blev hon mer mån om sitt utseende än vad hon var innan fast hon blev inte sämre i sina studier för det, dock tog musiken mer stryk utav hennes förändrade syn och blev istället degraderad till hobby.

När hon gick ur sjuan, med strålande betyg, började hon deltidsjobba på ett litet kafé i Bath, inte långt ifrån familjens hem. Där arbetade hon långa dagar för att få ihop pengar för att kunna hitta något eget ställe och börja bygga sitt liv, mer om sin syster hade hon inte hört sedan hon slutat skolan. Det lilla som hördes av henne var väl när Enyo hörde av sig till deras föräldrar, men inte mer. De var ju inte direkt bästa vänner så Asteria var väl inte den första som Enyo skulle höra av sig till. Men ärligt talat orkade hon inte bry sig, hon hade egna drömmar att sätta efter och ville inte snylta på sina föräldrar som sin syster. Det var ju därför hon hade detta simpla jobb hon faktiskt hade.

Så en dag, när Asteria var sjutton nästan arton år, kom en man in på det lilla kaféet. Han såg rik ut, välklädd och ett stelt, tråkigt ansiktsuttryck. Precis som vilken annan gäst beställde han. Asterias första tanke var att han troligen av en förbipasserande eftersom det lilla kaféet var ett litet ställe där man oftast såg samma häxor och trollkarlar varje dag. Men inte då, mannen kom dagen efter igen och dagen efter det – Hans upprepade besök pågick i någon månad tills en dag då han kom i sällskap av två personer, en mycket vacker, smått äldre kvinna och en medelålderns man. Bägge två var stiligt klädda, precis som mannen. Snart kom han fram till henne, och under den tid som gått från hans första besök hade faktiskt Asteria och mannen, Martimus Jordan, lärt känna varandra lite. Han berättade för henne att han i smyg beundrat hennes vackra utseende under alla hans besök hit och att han tagit sig friheten (genom sin rika pappa) att hjälpa henne att nå sin dröm. Han hade visst hört sig för med hennes kollegor eftersom det verkade vara det ända hon pratade om. Han presenterade henne för sitt sällskap som var modellagenter och hon tog sitt första kliv mot sin dröm.
Så visst fick Asteria hälsa på många kontakter genom sin nya vän, Martimus. Men hon var visst ensam om att se relationen som vänner för så fort som han lyckats få in Asteria i magivärldens modellvärld erkände han sin kärlek för henne. Han berättade om sin tro på kärlek vid första ögonkastet och att alla hans besök till kaféet hade varit för henne. Till en början måste hon ursäkta och säga till honom att hon inte hade samma känslor, det var inget mer än vänskap. Men hennes svar verkade inte uppskattas och hon blev genast hotad av Martimus att bli smutskastad runt hela magivärlden då han vuxit upp som rikemansbarn med vana att få som han vill. Med sin dröm så nära hade hon inget annat val; så hon rabblar några snabba ord om att hennes känslor är så mycket mycket starkare för honom. I blind kärlek föll Martimus för hennes ord och kort därpå flyttade de ihop i en stor villa som Martimus far köpt åt sin son i Oxford. Det var då som hela Asterias liv blev ett skådespel, en olycklig flicka inombords och vacker, leende modell på utsidan med det perfekta huset och den rika maken.

När Asteria precis fyllt tjugo bad Martimus henne, ner på sitt knä med en dyr ring i handen, att hon skulle gifta sig med honom. Utan vidare val tackade hon Ja och hon fick ett stort, vitt bröllop och en smekmånad till Paris - varje flickas dröm. Dock blev hon ingen Mrs. Jordan, tack och lov, eftersom hon ville ha kvar sitt älskade flicknamn och även nuvarande kändisnamn vilket han verkade acceptera efter ett tag.

Så som nybliven fru till en man som (dessutom blivit hennes manager), hon inte älskar jobbar Asteria vidare hårt för att en dag kunna bryta sig ur sitt skal och bli en ännu större kändis än nu och inte på något sätt kunna dras ner av sin make vilket kommer leda till att hon lämnar honom. Just nu, är det hennes enda mål.
Post Reply