Acadia Eisenhower [Examinator-NAM/SPI/RIK/SDK] (Sarah Broke)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Acadia Eisenhower [Examinator-NAM/SPI/RIK/SDK] (Sarah Broke)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Examinator på Trolldomsministeriet i ämnena Naturmagi, Spiritism, Reinkarnation och Spådomskonst

Acadia Eisenhower spelas av Sarah Broke


Aberdeenshire, Skottland

Acadia Eisenhower kliver in genom dörren till det stora huset. Det är skönt att få komma hem efter en lång dag på jobbet. Skönt att få komma hem i det lugna hemmet, ja det är för det mesta lugnt. När det bara är hon och Richard så är det lugnt, om några av deras barnbarn är på besök brukar det kunna låta lite mer, men just nu är det väldigt lugnt i huset. Richard verkade inte ha kommit hem ännu, kanske han hade saker kvar på jobbet att göra. Även om både Acadia och Richard har ganska lika jobb, så händer det att dem inte slutar samtidigt. Acadia sätter tar med sig dagens upplaga av The Dailey Prophet som hon inte hunnit läsa klart och sätter sig i en fåtölj för att läsa. Hon tycker att det är viktigt att veta vad som händer här i världen. Att ha koll på saker och ting visar status, det vore obildat att inte ha koll på saker och ting. Acadia är noga med hur andra ser på henne, det tillhör inte vanligheterna att hon inte har läst färdigt tidningen den här tiden. Hon har alltid varit noga med hur folk ser på henne, även innan hon träffade Richard.

Acadia växte upp i en familj med två syskon. De var inte mer märkvärdiga än andra syskon, ibland bråkade de om småsaker och ibland kunde de vara bästa vänner. Precis som det oftast är med syskon och med tiden växte de ifrån att bråka med varandra. De gick alla tre på Hogwarts i Slytherin alla tre. Acadia trivdes riktigt bra där och gick ur skolan med ganska bra betyg. Hon var inte helt säker på vad hon ville göra när hon gått ur skolan därför valde hon att ta ett år och jobba för att kunna komma på vad hon skulle göra för något. Tack vare några kontakter lyckades hon få jobb som sekreterare åt en provexaminator. Hon kände sig väldigt tacksam för jobbet även om det nu var mycket slit. Det var under hennes period som sekreterare som hon kom på vad hon ville göra, att hon också vill vara en provexaminator i framtiden.

Det var under hennes jobb som sekreterare på jobbet som hon träffade på Richard och lärde känna honom, det tog inte alls lång tid innan hon blev kär, att han var sex år äldre spelade ingen roll. Hon visste att han var den rätta. Hans känslor för henne verkade vara de samma. De dröjde inte allt för lång tid innan de gifte sig, och det tog inte heller så mycket längre tid innan de fick sitt första barn. Det dröjde några år innan de fick deras andra och sista barn. Mycket av tiden kretsade kring familjen för Acadia det är något som alltid varit viktigt för henne, det var först när barnen börjat på Hogwarts och inte skulle spendera så mycket tid hemma som hon valde att sluta som sekreterare och gå steget vidare för att utbilda sig till provexaminator.

Acadia fick inte jobb direkt som provexaminator utan fick nöja sig med praktik hos en av de äldre provexaminatorerna som troligen snart skulle gå i pension. Att ha praktik kunde vara en bra merit och det skulle definitivt kunna hjälpa henne att få jobbet sedan. Hon brukade ofta se till att göra saker som skulle gynna sig i framtiden, ställa sig in eller säga saker för att få hennes väg. Det gäller bara att ta allt vid rätt tillfällen och i lagom mängd. Mycket riktigt så gav hennes jobb eller rättare sagt praktik resultat för när det blev dags för examinatorn att gå i pension blev hon erbjuden jobbet. Det var utan tvekan som hon tackade ja till det. Hon fick nöja sig med de två ämnena spiritism och reinkarnation. Det var först några år senare som det även blev en ledig position i naturmagi och spådomskonst som hon även blev provexaminator i dessa ämnen.

Åren gick hon Acaida trivs riktigt bra med sitt jobb, barnen blev större och flyttade ut. De fick i sin tur egna barn. Allt detta gjorde Acadia glad för även om nu barnen flyttade hemifrån och skapade egna familjer så växte den ändå. Deras barnbarn fick ju komma på besök ibland, vilket alltid var trevligt.

Acadia har alltid varit godhjärtad av sig, även om hon nu kanske inte alltid verkar vara det. Vissa tillfällen kräver det att man är lite hårdare eller striktare för att få respekt och status. Som när hon jobbar då går det inte att vara snäll och låta någon klara ett prov enbart för att hon tycker synd om dem. Då gäller det att hon gör det riktigt och får vara lite hårdare. Är provet underkänt så kan hon tyvärr inte göra så mycket åt det. Acadia brukar vara ganska skärpt och när hon väl har ett mål ser hon till att hon uppnår det.

Acadia lägger ihop tidningen när hon läst klart den. Hon går upp mot badrummet där hon drar en borste genom det en gång bruna håret, som nu mera hade gråa nyanser i sig. De bruna ögonen ser tillbaka betraktar dragen genom borsten när de dras genom håret som slutar strax ovanför bröstet. Hon hör hur ytterdörren öppnas.

”Richard?” Det måste vara han som kommer. Hon lägger ifrån sig borsten och tar sig ned mot dörren. Kanske skulle hon kunna få med honom ut på en promenad. Hon tycker om naturen och det skulle inte skada med en härlig promenad.
Post Reply