Page 1 of 1

Richard Eisenhower [Examinator - FIL/MYT/TDL/ÖRT] (Foxears)

Posted: 19 Jan 2012, 10:19
by MAGIVÄRLDSHATTEN
Examinator på Trolldomsministeriet i ämnena Filosofi, Mytologi, Trolldryckslära och Örtlära

Richard Eisenhower spelas av FoxearsAberdeenshire, Skottland

Det hade varit en lång arbetsdag för Richard Eisenhower. Nu när han hade blivit äldre och kortat ner på tiden han faktiskt spenderade på jobbet kändes det tungt att stanna ända till fem. Han hade precis transfererat sig till en skogsdunge några hundra meter från hemmet. Han brukade göra så efter jobbet, för att kunna sträcka lite på benen. Promenader var någonting han värderade högt, och det var en av de gemensamma faktorer han delade med sin fru Acadia. Det var därför som de valt att bo i den här villan ute på landsbygden några mil norr om Aberdeen, snarare än i en stad eller förort.

Richard var nu över 80 år och hade hittills haft ett långt och till mestadels lyckligt liv. Alla hade inte sådan tur här i världen, men Richard trodde inte heller det berodde på tur utan på hans ambition att lyckas. När han utexaminerats från Hogwarts med toppbetyg i sina fem FUTT-ämnen (filosofi, latin, mytologi, trolldryckslära och örtlära) sökte han lärlingstid hos en forskare i de två sistnämnda ämnena. Han stannade hos honom i fyra år då han tillsist erkände för sig själv att någon forskare skulle han då aldrig bli. Vid den tiden fick han anställning på ministeriet under avdelningen för trollkonstexaminering. Eftersom han var så pass ung som han var agerade han springpojke och alltiallo, samtidigt som han rekommenderades att studera djupare i flera av sina FUTT-ämnen om han ville tänka sig att avancera inom avdelningen. Han lydde rådet, och eftersom han redan spenderat fyra år med att studera trolldryckslära och örtlära fördjupade han sig under sina lediga stunder inom filosofi, latin och mytologi.

När Richard var 24 år, två år efter att han börjat jobba på ministeriet, då han också hade blivit befordrad till personlig assistent åt en examinator som hade ämnena astronomi, filosofi, mytologi och latin, mötte han Acadia. Hon var sekreterare på avdelningen och precis nyutexaminerad från Hogwarts. Richard var inte den enda som lade märke till denna unga kvinna på avdelningen, men han hade gett sig katten på att få ut henne på dejt. Richard var både stilig och av fint blod så han hade alla fördelar på sin sida när han tog mod till sig för att fråga ut flickan. Första träffen de hade minns han än idag som om den var igår. Han bjöd henne på fika på ett litet kafé, sedan gick de en promenad längst med floden som fanns i närheten. Det hade varit början på maj, marken var full med vårblommor och fåglarna kvittrade i träden. Man skulle nog kunnat kalla den träffen perfekt. Nog måste även Acadia ha tyckt så eftersom de fortsatte att ses i två år till innan Richard än en gång samlade mod till sig och frågade hennes far om han hade tillåtelse att gifta sig med henne. Traditionen med att fråga fadern om lov hade i princip dött ut vid det här laget, men Richard tyckte om traditioner, och i hans egen släkt, Eisenhower, var det under den här tiden sällan att en flicka blev bortgift utan att föräldrarna hade godkänt det.

Acadia avancerade inom arbetet något långsammare än Richard gjorde, dels eftersom hon hade börjat arbeta senare än honom och dels eftersom hon stannade hemma och tog hand om barnen under deras första år, först sonen Donald och sex år senare även dottern Drosera. Richard började först med att ta över några av ämnena efter examinatorn han var assistent åt när denne blev äldre och gick ner på halvtid. Han tog över för ämnena mytologi och filosofi när han var runt 35 och var då examinator på halvtid. När en annan examinator plötsligt gick bort några år senare blev han tillsatt även för ämnena trolldryckslära och örtlära. Att examinera Hogwartselever har han nu jobbat med i över 40 år och han har inga planer på att sluta, för än har åldern inte tagit ut sig rätt på honom. Att vara en äldre examinator betydde också att man var långt mer respekterad och heller inte behövde spendera så mycket tid vid skrivbordet. Det var runt examinationsperioderna som det blev mer hektiskt.

Richard har nu kommit fram till huset och han sträcker lite på sig innan han öppnar dörren. Från badrummet hör han Acadia ropa hans namn i en frågande ton.
”Det är jag, älskling”, svarar han. ”Vill du ta en kort promenad innan kvällsmaten?”
Efter ett äktenskap som varat i över 50 år kände man varandra ganska bra, och hade sina rutiner man följde dag efter dag. Richard och Acadia hade alltid passat ganska bra ihop, men det berodde nog mycket på att hans hustru var så godhjärtad som hon var och att Richard aldrig hade slutat älska henne. För även om hon nu var gammal och håret var fullt av gråa strån så kunde Richard lika tydligt se den unga kvinnan som han en gång förälskat sig i.