Azalea Watson [QS: Appleby Arrows] (HenrikJ)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Azalea Watson [QS: Appleby Arrows] (HenrikJ)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Slagman i Appleby Arrows

Azalea Watson spelas av HenrikJ


Oxford

Ovant att inte se en massa elever, att vara från Hogwarts igen, det hade varit hennes hem så länge, först sju år då hon gick på skolan och nu hade hon precis kommit hem från Hogwarts där hon arbetat som vikarie i trolldryckslära under något år, det kändes så konstigt att vara hemma igen. Visst skulle hon fått jobbat kvar ett tag till på Hogwarts, tjänsten hade inte tagit slut för vare sig henne eller hennes fantastiska pojkvän Árón Ó Macaula, men det var just det där att båda två var unga och hade hittat varandra tack vare Hogwarts, då kunde man inte jobba kvar på en skola, nu var det kärleken som dem skulle leva för och ingenting annat. Då dem sedan blev äldre skulle de säkerligen återvända till Hogwarts, förmodligen skulle det finnas någon plats då med åt henne som lärare i trolldryckslära eller något annat som hon intresserade sig för och hade någon bred grund inom, för hon tröttnade aldrig på att bli kallad, professor Watson.

Azalea Watson med de isblåa ögonen och det ljusbruna håret, var namnet på kvinnan som kom in i det nya huset, här skulle hon alltså bo nu, hennes nya hem tillsammans med Àarón som hade bott i denna lägenhet innan han började på Hogwarts, undra allt hur länge de skulle bli kvar här. Hon tyckte själv att det var för långt ifrån allt, visst med hjälp av magi så tog man sig lätt till många ställen, men det var inte samma sak som om man skulle bott i Diagongränden.

Den lilla lägenheten i Wales som hon nu tillhörde, det var så olikt hennes förra hem. Då hon slutat Hogwarts som elev och börjat på Hogwarts som lärare då hade hon hade bott hemma hos sina föräldrar i en stor villa med en massa rum, och nu blev det en liten lägenhet, som hon tyckte var väldigt trång. Hon gick och tittade runt och utforskade stället själv. Efter kom Árón och hon kunde se ett leende på hans läppar, aja det här stället fick väl duga tänkte hon och slog sig ner på sängen som de kommit till. Att det var en dubbelsäng fick henne att bli lite misstänksam om han haft någon innan, eller om den var där då han flyttade in. Flickan som var så van med en massa magi, ett hus som praktiskt taget styrdes av magi, hon fick nu ett helt nytt ställe, men nog skulle hon sätta igång detta med magi också.

Azalea växte upp som en busig liten flicka, på Hogwarts blev hon snabbt insorterad i Gryffindor utan större svårigheter och hon tog hyfsat bra hand om sina studier, ändå fast hon helst av allt var med kompisar och sökte efter nya gånger på Hogwarts, Azalea är väldigt snäll och nyfiken. Speciellt gillar hon när det är äventyr med i görningen, som att upptäcka nu platser som hon aldrig besökt tidigare.

Hon gick ut Hogwarts med bra betyg i de flesta ämnen, men lite sämre i andra, hon tyckte själv att hon klarat skolan bra och höll på med växter och trolldrycker i hemmet i några år, tills hon började jobba på Hogwarts som vikarie i trolldryckslära.

Nu skulle allting förändras, tiden på Hogwarts som lärare hade varit fantastiskt, men att bo kvar på skolan längre hade hon inte lust med som tjugofemåring, visst om trettio år skulle hon tackat ja till en plats igen, men det fanns så mycket annat hon ville göra. Hon hade faktiskt inte ens pratat med Árón om vad hon skulle börja jobba med, han skulle ju själv gå aurorutbildningen för att sedan bli det, ett väldigt riskabelt jobb enligt henne själv. Tänk om det hända honom någonting då han var ute och jobbade, då skulle hon inte vilka sitta hemma och bara vänta på att den dagen skulle komma, utan hon tänkte själv hitta ett jobb. Tidningen som låg på nattduksbordet var bara några dagar gamla, därför så tog hon upp den och gick direkt till jobb sidorna, sekreterare på ministeriet, servitris i Diagongränden, städare på godisbaronen… Det fanns så mycket men ingenting som intresserade henne.

Tiden gick och hon blev hemma och städade under dagarna då Árón jobbade, då han var ledigt så umgicks hon tillsammans med honom, och de gjorde båda två dagliga resor till exotiska platser. Hon hade många gånger hört från Árón att det inte skulle funka om hon bara var hemma och bara städade, de hade alldeles för litet boende för att tjäna in på det, hon själv ville inte jobba som något hembiträde, ensam i sitt eget hem. För att kunna åka runt och utforska världen var dem båda två tvungen att tjäna in pengar förstod hon. Praktikplats någonstans borde väl inte vara så svårt att hitta, det var väl bara att ta en tur till något ställe. Trolldomsministeriet ville hon inte vara på, hon ville att det skulle hända någonting där hon jobbade, inte bara en massa pappersarbete. Det var det sista som hon ville jobba med, visst på Hogwarts gick det bra, där hade hon ju inte så värst mycket mer än att rätta spännande saker som eleverna hade skrivit.

Några veckor senare kommer hon in genom spisen i den lilla lägenheten, på sig hade hon en massa skydd och ett stort slagträ i handen, hon var tvungen att ta den vägen, för hon ville ju inte göra mugglarna utanför misstänksamma, faktum med så hade hon aldrig pratat med någon av grannarna, såhär nära mugglare hade hon ju aldrig bott. Hon hade precis varit på sin första jobbardag, tillsammans med jobbarkompisarna i Appleby Arrows, slagman i laget hade hon fått blivit då laget sökte en sådan plats för några dagar sedan, och just platsen som slagman var den plats som passade henne bäst i ett quidditchlag, hon hade starka armar och tränade ofta armarna, men nu hade det blivit hårdträning.

För första gången hade hon hittat något som intresserade henne, visst skulle det bli mycket träning, hon skulle träna några gånger i veckan med laget och spela matcher, då hon inte tränade med laget så skulle hon träna själv. Hon kunde än så länge bara bli bättre, men Azalea hade starka armar som slog iväg dunkarna lätt. Azalea hade valt att quidditchen för hon helt enkelt älskar det, sport hade hon alltid intresserat sig av och hon hade många gamla erfarenheter av spelet och hoppades komma till nytta i laget, vilket hon kanske skulle lyckas med.

Nu väntade det att berätta för Árón om hennes nya jobb, han hade haft så fullt upp med sitt så hon hade inte berättat, vad han skulle säga för någonting om det visste hon inte, huvudsaken var att hon gjorde det hon själv ville och ingen skulle kunna ta det från henne. Hon förstod att han skulle förklara alla nackdelar med quidditchen, men då skulle hon inte vara sen med att säga allt vad hon tyckte om att han blev auror, det skulle vara lika för dem båda hade hon bestämt.
Post Reply