Astra Amend [TDM - AC: MYST] (Taura-Tierno)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Astra Amend [TDM - AC: MYST] (Taura-Tierno)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Godkänd: 19/01/2008

Avdelningschef på Trolldomsministeriet: Mysterieavdelningen

Astra Evelyn Amend spelas av Taura-Tierno


Astra växte upp utanför en förort till staden Devon i södra England, tillsammans med sin mor Cecily, sin far Shane och den tre år äldre brodern Nathanael. De båda föräldrarna arbetade båda inom sjukvården i Devon. Inom magikersjukvården, givetvis. Familjen hade aldrig ont om pengar, de var inte heller rika. Tillhörande en huvuddel av släkten Amend skulle aldrig ha behövt bo fattigt – inte för att släkten är oerhört rik, men de ser till så att deras egna inte lider – men släkten driver inget hem för arbetslösa heller. Att sköta sig själv och själv tjäna sig till sitt levebröd värdesätts högt, något som båda Astras föräldrar gjort. Pappan var aldrig någon höginkomsttagare, men mamman var någon sorts chef, så de hade tillräckligt med pengar.

Både Astra och Nathanael uppfostrades till att bli ordentliga personer; de skulle visa respekt gentemot alla som inte gjort något för att inte förtjäna den, behandla alla på samma sätt vare sig de var mugglarfödda eller renblodiga.

Astra lärde sig att läsa tidigt, och hon läste alltid så mycket som hon klarade av. Desto äldre hon blev desto mer riktiga böcker började hon läsa. Det spelade inte så stor roll om det var skönlitteratur eller faktaböcker; så länge det gick att läsa och lära sig något av det var det tillräckligt. Båda syskonen var faktiskt väldigt lika, och gissningsvis tog Astra efter sin äldre bror, som hon alltid såg upp till.

När Astra började på Hogwarts sorterades hon liksom sin äldre bror, och föräldrarna, in i Ravenclaw, där hon trivdes väldigt bra. Hon var alltid trevlig emot de andra och hon fick en hel del goda vänner.

Utöver att hon var en mönsterelev till uppförande skötte hon sina studier väldigt bra. Hon tyckte om både Försvar mot Svartkonster, Förvandlingskonst och Trollformellära, samt Elementmagi när hon var gammal nog att läsa det. De teoretiska ämnena hade hon även där väldigt lätt för, som exempelvis Astronomi. Hon fick ganska snabbt ryktet av att vara något av en plugghäst – även för att gå i Ravenclaw – men hon brydde sig inget märkvärt om det. Däremot var folk inte elaka mot henne för det, mer än på skoj; de insåg värdet av att ha någon som kunde hjälpa dem med delar av sina egna studier. När hon gick ut skolan hade hon åtta stycken FUTT med betyget Utmärkt. Förvandlingskonst, Trollformellära, Försvar mot Svartkonster, Trolldryckslära, Örtlära, Elementmagi, Astronomi och Forntida Runor.

Efter Hogwarts började hon att studera magi i ganska invecklade former. Elementmagi och Trollformellära var det första, men sedan även Förvandlingskonst. Hon sökte kort efter det arbete på ministeriet, och med de fina betygen hade hon inga svårigheter med att bli anställd på Avdelningen för Upprätthållande av Magisk Lag och Ordning, där hon började på Avdelningen för Otillåtet Magianvändande. Ungefär samtidigt träffade hon en man – en av de sista helt renblodga Woodrows – som hon gifte sig med. Äktenskapet var dock kortvarigt, och inte för att båda var så uppslukade av sina arbeten, utan för att hennes man tyvärr dog i en olycka. Efter det slöt hon sig från omvärlden för en tid, och begravde sig i sitt jobb.

Att begrava sig i arbetet lönade sig visserligen i längden; hon arbetade flitigt och utmärkta sig både på den praktiska och den administrativa biten, och hon blev erbjuden att arbeta vidare inom flera områden. Det som lockade henne mest var dock ett arbete inom Mysteriavdelningen. Hon fick självfallet inte veta vad det handlade om förrän hon tackat ja – vilket hon givetvis gjorde.

Det var väldigt fascinerande att se vad som egentligen pågick på den avdelningen. Hon blev direkt placerad på ett projekt som hade att göra med tid, bland annat. Allt eftersom åren gick blev hon mer och mer insatt i Mysteriavdelningens arbete, och hon hade efter två årtionden arbetet med flera topphemliga projekt. Och hon arbetade vidare, väldigt ingående.

När tiden för Ni-vet-vems framfart kom blev hon, precis som brodern, värvad till motståndsrörelsen. Hon avslöjade aldrig exakt vad de gjorde på Mysteriavdelningen, givetvis, men hon var till ganska stor hjälp vid flertalet tillfällen.

Idag är Astra runt 110 år gammal, vilket syns ganska tydligt. Hennes ansikte är relativt rynkigt, även om hon inte ser hemsk ut; det tidigare mörkbruna håret har börjat bli gråsprängt och fingrarna aningen beniga. Hennes ögon är mörkgröna och hårda, men hon är långt ifrån så strikt som hon ser ut att vara. Hon är faktiskt en väldigt trevlig och oftast glad gammal dam, som inte alls skulle hålla hårt på barn om hon behövde ta hand om dem. Ja, inte hålla hårt på dem så länge de inte gör något jättedumt, förstås. Hon är ganska lång för att vara kvinna, men inte så att det drar uppmärksamhet till sig, och hon är normalt smal. Hon har aldrig gift om sig sedan hennes man gick bort, utan större delen av livet har hon spenderat med att arbeta sig till ett respektabelt anseende inom magikersamhället. Hon arbetar fortfarande kvar på Mysterieavdelningen, där hon nu är det absolut högsta hönset, ett arbete som hon finner väldigt trevligt. En god blandning av avancerad magi och administration, vilket passar henne utmärkt.
Post Reply