Ettie Barclay [Dörrförsäljare] (Embli)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Ettie Barclay [Dörrförsäljare] (Embli)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Dörrförsäljare på Jupiters Dörrar

Ettie Barclay spelas av Embli


Edinburgh
 
Skrivbordet längst in till vänster på Jupiters Dörrar tillhör tjugotvååriga Ettie Barclay. Den som möter henne i tjänst – det vill säga, öppnar dörren när hon försöker sälja något – får se en professionellt klädd häxa med det blonda håret i knut och ett par glasögon som hon egentligen inte behöver. På kontoret är hon istället avslappnad – för att inte tala om hemma med fästmön – och en blick på skrivbordet avslöjar genast att ordentligheten bara är en roll.
 
Bordet är i ljust körsbärsträ, har tre fullproppade lådor med mässingshandtag på var sida och ytan går knappt att se. Buntar med pergament, halvlästa böcker, ett par nummer av Häxornas Värld (blivande hustru Summer jobbar där, så man måste ju stötta dem lite), en skål med halstabletter, prydnadsfigurer, ett flaskskepp, en snöglob, hårsnoddar, fjäderpennor…
 
Där står också fem stycken fotoramar som många gånger knuffats i golvet av allt skräp och blivit lagade med en snabb Reparo. Ett familjefoto där föräldrarna och en nioårig Ettie står och vinkar framför en fontän i Berlin, dit de åkt på ett flertal semestrar. Kusin Vanessa med en skrynklig, röd bebis i knät. Ettie och Summer kort efter att de blev ihop, båda iförda sina ravenclawuniformer. Ettie och Summer igen, på perrongen när Ettie kommit hem från Hogwarts för sista gången och blivit mött av en hångelsugen fästmö. Och sist, i den minsta ramen, gömmer sig inte ett foto utan en lapp. Ett litet, oansenligt pergamentstycke med orden Summer Westport ska bli min fru en dag. Nerkladdat i marginalen av lektionsanteckningarna under en förvandlingskonstlektion några månader innan de blev tillsammans. En profetia, brukar hon skämta trots att hon aldrig varit särskilt intresserad av spådomar. En anteckning som Summer fått syn på när hon skulle hjälpa till att förhöra inför examensproven – lyckligtvis efter att den första kyssen delats och de börjat kalla varandra flickvän. Det hade ändå varit ganska pinsamt men nu var det en rolig historia att dela med sig av.
 
I en av skrivbordslådorna, den enda som är låst, ligger och tjock bok med babynamn. Ettie köpte den när hon var tolv och fick mens för första gången men hon hade långt innan dess bestämt sig för att ha barn i framtiden, helst fem-sex stycken eller ännu fler. Insikten att hon tittade på flickor snarare än pojkar skulle inte få ändra den saken. Med oron att Summer kanske inte delade hennes drömmar var det annorlunda, Ettie hade ännu inte på allvar tagit upp saken. Det var lättare att skjuta upp det. För trots att det känns som Etties största, viktigaste mål i livet vet hon också att Summer kommer först. Visste, när de förlovade sig redan innan de gått ut skolan, att om valet kommer så är det redan avgjort.
 
Kanske är en av anledningarna till att hon alltid drömt om en stor familj att hon själv var ensambarn. När hon var liten tjatade hon efter småsyskon tills hon bokstavligt talat blev blå i ansiktet men det hade inte spelat någon roll. Ett barn räckte, hade föräldrarna envisats.
 
Det hade inte räckt för Ettie.
 
Inte så att hon varit ensam. Mamman var hemmafru, farmor och farfar bodde i närheten och både vänner och någorlunda jämnåriga kusiner invaderade då och då huset för högljudda lekar (vilka, nu när Ettie tänkte rätt på saken, kunde ha något att göra med enbarnspolitiken föräldrarna höll fast vid).
 
Barnet Ettie må inte ha lyckats med sina syskonkampanjer och den vuxna Ettie kommer kanske att misslyckas med att få en hop med egna ungar. Naturligtvis kan hon hantera att inte alltid få som hon vill, bortskämd kanske hon är men inte helt obstinat.
 
Sen ska det väl också erkännas att om Ettie inte hade ett jobb som bokstavligt talat gick ut på att köra över folk och övertala dem att göra saker de oftast inte var så jättesugna på… Då hade hon kunnat bli ganska otrevlig. Nu tar hon ut bossigheten på kunderna och är oftast på gott och kärleksfullt humör med kollegor, vänner och såklart Summer.
 
Dessutom fick hon ju som hon ville, den där viktigaste gången: Summer Westport kommer snart att bli hennes fru.
Post Reply