Justitia Autumn [TDP: Sportjournalist] (Angfiel)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Justitia Autumn [TDP: Sportjournalist] (Angfiel)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Sportjournalist på The Daily Prophet

Justitia Autumn spelas av Angfiel


Bristol, England

Justy, eller Justitia som hennes riktigt namn är men det är sällan någon faktiskt kallar henne för det, plockar upp sin dotter Valora ur spjälsängen och försöker lugna ner henne. Valora har bestämt sig för att hon inte ska sova på nätterna längre av någon anledning och till och med den normalt sprudlande Justy börjar känna av tröttheten. Inte nog med att hon var iväg och jobbade på dagarna hon var också tvungen att vara uppe på nätterna. På dagarna hade hon såklart hjälp med sin dotter som nu är så pass gammal att hon klarar sig utan sin mammas konstanta närvaro i livet. Det betyder dock inte att hon är gammal nog att inte behöva konstant barnvakt, men Justy har både familj och vänner som hjälper henne så att hon inte ska behöva lämna över Valora till någon dagmamma hon inte känner. Det skulle inte kännas rätt. Sedan försöker hon ta sig hem några gånger om dagen för att amma om det går.

Hon har tur som har ett jobb där hon ofta är på väg någonstans vilket betyder att hennes chef inte kan ha hundra procent koll på henne när hon smiter iväg en tio minuter här och en kvart där. Skulle hennes chef få veta det är hon rätt säker på att hon skulle få sparken på stört, men det är inte som att någon märker om hon är borta tio minuter extra när hon ska ta sig tillbaka till kontoret från en intervju eller liknande. Dessutom jobbar hon en hel del kvällar och helger så att hon har friheten att ta ut lite flextid. Å andra sidan är Justy ganska säker på att hennes chef bara väntar på en anledning att sparka henne med tanlke på att barnet hon håller i just nu tillhör inte bara henne utan även hennes fästman Vito Deen. Möjligtvis den person som hennes chef avskydde mest i hela världen. Hade det inte varit för att det antagligen skulle ha blivit en mindre skandal om han sparkade en kvinna för att hon var gravid är hon ganska säker på att han skulle ha gjort det redan när hon visste att hon skulle ha barnet.

Hon kanske borde kalla honom för före detta fästman egentligen, men hon kan inte riktigt förmå sig till att göra det. Vito och Justy hade träffats genom jobbet för många år sedan nu och det var kärlek vid första ögonkastet, i alla fall för henne. Han hade varit så stilig och världsvan med passionerade åsikter. Hon hade kunnat sitta i flera timmar och bara lyssna på hans utläggningar om hur orättvist vissa behandlas eller vilken politiker som var korrupt och varför. Han var en sådan person som släpade upp sig på barrikaderna och som inte var rädd för att skrika ut sina åsikter och att ta risker. Vito var dessutom lite av en badboy. Justy älskade det med honom. De inledde ett förhållande där Justy inte kunde se ett enda fel som han gjorde. Lojaliteten till sin pojkvän tog oanade höjder och hon blundade länge för hans alkoholmissbruk och daltande med andra kvinnor.

Varje gång han kom hem och luktade parfym från en annan kvinna, varje gång han kom hem och stank av sprit och cigarettrök så bad han om ursäkt. Han menade det varenda gång, det visste hon också. Att han älskar henne är hon helt säker på och det var det som gjorde att hon alltid förlät honom. En del av hennes vänner sa åt henne att hon var tvungen att lämna honom, men hur lämnar man någon man älskar på det sättet och som älskar en tillbaka? Dessutom hade han aldrig lagt ett elakt finger på henne och det är väl en aning överdrivet att lämna en person bara för att de dricker lite? Justy kom på den ena ursäkten efter den andra vilket gjorde att hon kunde leva vidare och vara den sprudliga energiknippe hon alltid varit.

Justy arbetar som sportjournalist på The Daily Prophet, vilket hon har gjort i flera år nu. När hon gick på Hogwarts så var hon den som kommenterade på alla Quidditchmatcher och hon vann ett författarstipendie från The Heart Foundation när hon gick i sjuan vilket gjorde att hon direkt efter examen kunde fortsätta skriva. Hon behövde aldrig ta skräpjobb för att försörja sig genom de första åren efter skolan. Istället så jobbade hon som frilansande skribent och det gick bra för henne. Så pass bra att när hon sökte jobbet som sportjournalist på The Daily Prophet ett par år efter examen så fick hon det. Trots att hon gillade frilansandet så är det skönare att ha ett stadigt jobb som hon kan lägga ner sin själ i. Är det något som Justy inte drar sig ifrån så är det att jobba hårt och envist, något hon tagit fasta på hos sig själv sen hon blev sorterad in i Hufflepuff när hon var elva år.

Genom åren har hon byggt upp en stort nätverk inom sportsektorn och hon är väl omtyckt bland många spelare och tränare då de vet att hon kommer att framställa dem på ett rättvist sätt. Justy är inte intresserad av skandalrubriker utan skriver det hon anser är en balanserad bild av verkligheten. Nu är hon givetvis inte objektiv i sina egna åsikter, men hon är inte en person som hänger ut någon om de inte verkligen gjort något dumt. När hon avslöjade drogskandalen inom pegasusracingen så hade många tränare blivit upprörd på henne, men de kunde inte gärna neka till att det var sant. Eller det kunde de, och det gjorde de också, men Wizengamot såg det inte på det sättet alls så det var Justys bild av det hela som stannade hos allmänheten.

Enligt Justy själv skulle hon säga att hon var riktigt lycklig. Hon hade sin fästman, han friade till henne och hon sa såklart ja, hon hade ett jobb hon älskade. Då hände det som hon aldrig skulle kunna tro skulle kunna hända. Vito försvann. Spårlöst. Hon försökte hitta honom, men hon lyckades inte. Först trodde hon att han skulle komma tillbaka, att han bara var borta i någon vecka eller två och kanske jobbade på en artikel utan att säga till. Hon fick under den här tiden veta att hon var gravid och grät sig själv till sömns den natten för hon visste inte om barnets pappa ens levde, och hon ville så gärna berätta för honom.

Nu har han varit borta i flera månader och hon har gett upp hoppet på att han ska komma tillbaka. Hon födde sin dotter och döpte henne till Valora för att namnet påminde henne om Vitos namn samt att namnet betyder värdefull vilket hon sannerligen är. Flickan har inte riktigt samma röda hårton som sin mamma och ögonfärgen är inte riktigt samma heller, då hennes dotter tar efter Vitos färger mer. Vito och Justy har dock båda rött hår och bleka ögon så det är inte alla som noterar skillnaderna och tycker istället att barnet är väldigt lik Justy, men Justy kan se att Valora tar efter sin far. Det gör henne inget, hon vill gärna ha sin dotter för att minnas Vito. Även om hon kanske har all rätt i världen att vara arg och sur kan hon bara komma ihåg alla bra stunder och hur mycket hon fortfarande älskar honom.

“Såja, såja…” säger hon till barnet och stryker henne lugnande över ryggen samtidigt som hennes puffiga katt Helga, döpt efter grundaren för Justys före detta elevhem, kommer invalsande i sovrummet och tycker att det nog borde vara på tiden att ge henne lite mat om nu alla ändå är vakna. Justy har haft Helga sen hon började i tvåan på Hogwarts så katten är uppe i en imponerande ålder strax under tjugo år gammal men det märks inte så mycket mer än att hon är rultig och ganska lat. Å andra sidan har hon alltid varit rultig och lat.
“Kom då så ska du också få mat så ska vi se om vi kanske kan sova sen…” säger hon medan hon tar sig in i köket och det är oklart om hon pratar med katten eller Valora.
Post Reply