Victoria Culpepper [DG: Fool's Fabulous Fashion] (Liz)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Victoria Culpepper [DG: Fool's Fabulous Fashion] (Liz)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Affärsbiträde på Fool's Fabulous Fashion, en fin klädbutik i Diagongränden

Victoria Margaret Culpepper spelas av Liz


Hollington, Hastings, East Sussex, Storbritannien.

Det är en fin sommardag, med klarblå himmel och härligt solsken. En perfekt dag att spendera på stranden eller ute på landsbygden, men det har denna unga kvinna inte fått göra idag. Nej, hon hade som vanligt jobbat i klädbutiken i Diagongränden, men fått sluta en aning tidigare och den nyvunna tiden hade hon spenderat hos sina föräldrar. Hennes två yngre systrar hade också varit där. Familjen hade druckit te tillsammans och hennes yngsta syster hade fått berätta om sitt år på Hogwarts. Efter det hade Victoria följt med sin pappa runt på farmen som han äger och driver, för att hjälpa till. Sedan hade hon blivit tvungen att krama sina föräldrar adjö, då hon behövde ta sig hemåt för att fixa sig. Victoria, som den unga kvinnan heter, bestämde sig för att inte använda flampulver till lägenheten eller transferera sig hela vägen, utan istället bestämde hon sig för att ta en uppfriskande promenad genom sin hemstad. Det blev en lång bit att gå, men det gjorde henne ingenting.

Förr eller senare dyker dock hennes lägenhetshus upp, och hon hälsar glatt på grannarna som hon träffar utanför eller i trapphuset, innan hon till sist kliver in i sin lägenhet. I hallen så leder en dörr raka vägen in till hennes enorma garderob, vilket hon kliver in i och är snabb med att kasta av sig sina kläder och ställer sig därefter i duschen. Det gäller att hon är extra fin ikväll – även om utseende alltid är viktigt för henne – för ikväll var det nämligen dags för hennes fästmans årliga släktträff och givetvis hade hon tackat ja till att följa med även om hon kommer anlända lite senare än honom. När hon duschat klart virar hon en handduk kring kroppen och likaså runt huvudet för att håret skulle torka fortare.

Återigen styr Victoria stegen mot garderoben, denna gång för att välja vad hon ska på sig. På vägen dit gör hon en missnöjd min då hon ser att lägenheten behöver städas. Det står fortfarande vinglas framme på soffbordet sedan hennes vänner var där igår, och på hennes skrivbord ligger böcker och pergament i en enda röra. Hennes sovrum, förutom att vara en plats hon sover på, agerar även som en slags ateljé där hon har alla sina målargrejer. Ett staffli, ett litet bord med alla färger, penslar och palett på, samt ett antal rena och halvfärdiga målardukar lutandes mot väggen. På schäslongen som finns i rummet ligger det även nya tyger som hon inhandlade för bara några dagar sedan men inte orkat sortera och lägga in i förvaringsbyrån. Hon tycker inte om att det är stökigt, men det kan inte hjälpas just nu. För att få bort tankarna om städning sätter hon på en vinylskiva, som spelar lugn New Age musik. Victoria tycker om sådan musik, och även keltisk musik och folkmusik, då det gjorde henne avslappnad och optimistisk, samt ofta gav henne en stor konstnärlig inspiration. Musiken skapade helt enkelt en fredlig och drömsk atmosfär i hemmet som hon tycker är väldigt trevlig.

Victoria återspeglar egentligen musiken hon lyssnar på ganska väl, då hon i allmänhet är lugn, varmhjärtad och ganska lättsam, vilket gör att hon lätt får vänner – från alla samhällsskikt. Hon tycker om att skratta och att skämta, och kommer således överens med de flesta. Trots att hon är lättsam, har hon dock en temperamentsfull sida. Hon kan framstå som blyg men när hon väl kommer över det så kan hon faktiskt vara ganska så aggressiv, och inge en mer auktoritär aura. Detta är på grund av hennes ambition, hon vill nå sina mål och utveckla sina idéer, och dit kommer hon inte om hon ska låta sig trampas ner av mer framfusiga personer.

Hon vill göra och vara något av värde, någon som tillför något till samhället. Hon behöver känna sig till nytta och effektiv för att vara nöjd med sitt liv. Detta har drivit henne till att bli engagerad inom välgörenhet – för även om hon drömmer om att bli en respektabel klädesdesigner och trivs bra på sitt jobb som anställd hos den exklusiva klädesaffären Fool’s Fabulous Fashion – så känner hon inte riktigt att hon tillför något till samhället där. Så på fritiden engagerar hon sig gärna inom olika organisationer, går på insamlingar och besöker mindre lottade människor och djur. Särskilt djur har hon en väldigt svag punkt för, då hon trots allt växte upp på en farm och därför alltid har varit omringad av djur. Om hon kunde så skulle hon vilja adoptera alla djur hon någonsin stött på genom sin välgörenhet, men eftersom det inte är möjligt får hon nöja sig med att skänka pengar och mat och annat nyttigt samt frekvent besöka dem för att se att de har det bra.

Victoria har alltid varit väldigt älskvärd tack vare alla sina positiva egenskaper, och andra har ofta sagt att hon har sitt hjärta på det rätta stället. Dock har hon, precis som alla människor, sina brister – där hennes största synd förmodligen är hennes materialism. Hon tycker om det goda i livet och att ha det bekvämt. Hon kan inte låta bli att lockas till statussymboler, där en god ekonomi, ett stilrent hem och smakfulla kläder ingår. Kanske så är det hennes ambitiösa sida som visar sig även där. Dock är Victoria ingen slösare, och skulle aldrig köpa för pengar hon inte har. Hon är tålmodig och kan vänta tills hon har råd med det hon vill ha, och väntandet gör ju oftast det efterlängtade köpet mycket mer njutningsbart. Ibland kan hon dock vara impulsiv i andra avseenden, men eftersom hennes intuition är ganska stark, brukar hon allt som oftast fatta rätt beslut ändå. Hennes skicklighet att alltid dra fram det bästa i andra och hennes ständiga vilja att tycka om andra må vara positivt, men det kan också göra henne naiv då det gör det svårt för henne att se eller acceptera en svår sanning om någon hon bryr sig om. Hennes respekt och tro på lagar och regler är också grundat på hennes naivitet, och kan också ställa till problem. Hennes behov av säkerhet och omsorg för andra får henne att tro att auktoriteter och myndigheter drivs av likasinnade tankar, vilket ibland kan leda till att hon blint accepterar regler utan att ifrågasätta eller förstå dem.

Med en kritisk blick granskar Victoria alla sina kläder i garderoben, ser över sina alternativ, då hon trots allt har väldigt mycket att välja på. Alla kläder är inte ens köpta, utan vissa är designade och sydda av hennes egna händer – vilket man inte skulle kunna tro då de ser lika tilltalande ut som köpta kläder av utmärkt kvalité. Till sist bestämmer hon sig för en klänning som minst sagt inger känslan av sommar; hela överdelen – från halslinningen ner till höfterna – är beströdd av prästkragar, smörblommor, violer och gröna blad. Nederdelen är en kjol i vit chiffong som slutar någon decimeter ovanför vristerna. Smycken och skor väljer hon enkelt ut därefter, och lägger ner allt på sängen för att säkerhetsställa sig om att allt verkligen passar bra ihop. Nöjd med sitt val bestämmer hon sig för att gå tillbaka till badrummet för att torka håret noggrannare och bestämma frisyr. Hennes garderob har två dörrar, varav den ena leder till sovrummet och den andra ut till hallen, och denna gång tar hon vägen genom hallen – eller rättare sagt korridoren, då hallen egentligen endast består av en liten fyrkantig yta direkt innanför dörren, med en smal korridor som leder ut vidare till resten av lägenheten. På väggarna längs korridoren hänger det både tavlor som hon målat själv och av mer välkända konstnärer samt fotografier på hennes nära och kära.

Ett extra stort fotografi med en vit ram visar hennes familj och hon själv för något år sedan. Pappa Philip, mamma Isabel, Victoria själv, samt hennes yngre systrar Caroline och Danielle. Den sistnämnda går fortfarande kvar på Hogwarts, medan hon själv och Cora tog examen för fem år sedan. Eftersom Victoria är född i december hade hon fått vänta ett år extra på att få börja på Hogwarts, vilket även hade gjort att hon börjat samtidigt som sin ett år yngre syster Cora. Den lilla Victoria hade tyckt att det varit skönt att ha med sig sin syster när skolan började, det hade känts tryggt då hon faktiskt varit nervös. Klumpen hon hade haft i magen hade bara blivit tyngre när det visat sig att hon blev sorterad in i Slytherin, medan Cora hamnade i Hufflepuff – vilket också var det elevhem det nästintill förväntades att de båda två skulle hamna i. Chockad över hattens val hade hon till en början haft det svårt att känna sig hemma i det silvergröna elevhemmet, men under första årets gång kom hon fram till att Slytherin trots allt inte var så hemskt som många ville framstå att det var. Hon började snart känna sig hemma i det, trots att hennes neutrala uppväxt skar sig med många elevhemskamraters och deras extrema sådan, dock försökte hon alltid undvika en direkt konfrontation då hon avskyr konflikter. Blev hon mot all förmodan arg eller sårad av andras åsikter eller kritik, blev hon väldigt fåordig och tillbakadragen. Lyckligtvis glömde hon oftast snabbt bort vad som fick henne att reagera så starkt från början, och förlät därför andra lätt. Victoria utmärkte sig under de senare åren som en ambitiös och duktig elev, där både det och hennes omtanke för andra gjorde att hon blev prefekt i femman, och senare även försteprefekt. Eftersom sporten Quidditch intresserade henne, men hon inte var någon större talang på kvast, engagerade hon sig även i hejarklacken under flera år.

Efter examen var Victoria snabb med att flytta ut då hon behövde stå på egna ben och friheten som ensam lockade henne. Trots att hon fortfarande anser sig vara väldigt oberoende och självförsörjande, har hon samtidigt ett djupt behov av att bli omhändertagen, älskad och få stöd, därför håller romantiska relationer en särskild hög nivå av betydelse för henne. Ingen annan typ av relation med människor ger samma nivå av stöd, tillgivenhet, och känslor av trygghet och stabilitet som att vara tillsammans med någon. Victoria har aldrig, och är inte heller någon som stödjer, tillfälliga flörtar – främst då hon anser att alla behöver någon som står vid deras sida i vått och torrt och erbjuder sitt orubbliga stöd, och sådant finner man inte genom impulsiva förhållanden som endast är drivna av lust. Hennes slutgiltiga mål är trots allt äktenskap och att skapa en familj, vilket hon också anser borde vara alla människors mål.

Att Victoria är på god väg mot sitt slutgiltiga mål är uppenbart så fort man får för sig titta ner på hennes händer, där en förlovningsring alltid är tydligt synbar på hennes vänstra ringfinger. Victoria träffade sin Trevor för tre år sedan, när hon var endast tjugo år gammal. Hon hade tyckt att den några år äldre killen var charmig, och hade egentligen fallit pladask för honom redan efter första dejten, men eftersom hon tycker att det är viktigt att följa de etablerade dejtingregler och traditioner som finns, hade saker och ting inte gått så fort fram som de kanske hade gjort annars. Hennes metoder och organiserande i hur relationen skulle utvecklas har uppenbarligen fungerat väl, förlovningsringen är väl ett bevis för det, samt så kan hon tycka sig höra bröllopsklockor klämta och tassandet av små bebisfötter inom en inte alltför avlägsen framtid. Victoria är säker på att den framtiden är något hon vill möta tillsammans med Trevor, för trots deras olika syn på mugglare och mugglarfödda så är de ändå ganska lika i annat, och de gånger Trevor tar upp sina extrema åsikter kring det ämnet försöker hon styra hans fokus till något annat med några väl valda ord.

Med skickliga och vana händer har Victoria till sist lyckats förvandla sig själv till en riktig sommardröm. Hennes mörkblonda hår är uppsatt i en stilfull knut på bakhuvudet, och några hårslingor har hon omsorgsfullt befriat från knuten så att de ramar in hennes något fyrkantiga ansikte. Sina vanligtvis ljusa, men långa, ögonfransar har hon lagt en lagom mängd mascara på vilket också får hennes ljusblåa ögon att se större ut än vad de redan är. Kinderna har antagit en mer rosig nyans tack vare rougen, och hennes läppar är mjukt ljusrosa. Victorias eleganta, smala händer är förutom förlovningsringen även beklädda av andra ringar, som följer hennes tydliga sommartema genom att vara formade som blommor och blad. Pumpsen hon stoppar ner fötterna i är dock enkelt vita, då hon inte vill överdriva. Innan hon känner sig redo att transferera sig iväg tar hon sig en sista titt i helkroppsspegeln som finns i sovrummet. Hon ser minst sagt lika söt ut som sommarjordgubbar, och hennes val av klänning och accessoarer får henne att se ren och oskyldig ut. Den imagen passar henne då hon utstrålar och framträder som en sak, medan under ytan av hennes bädd av blommor döljer sig vassa taggar.
Post Reply