Eric Applegate [Arbetslös - Barn] (Embli)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Eric Applegate [Arbetslös - Barn] (Embli)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Officiellt Arbetslös men assistent på föräldrarnas bondgård och hemundervisad (relegerad från Hogwarts)

Eric Applegate spelas av Embli


Blackdown Hills

Eric vet att han borde vara tacksam. Att han fått en massa hjälp och att det var hans eget fel att han hamnade i den här situationen. Hans och Chloes. Samtidigt kan han inte låta bli att känna sig lite bitter.

Han älskade Hogwarts. Älskade att gå i korridorerna, att sitta ute i solen med sina kompisar, att njuta i hufflepuffs badgrottor, att känna lukten av böcker i biblioteketer, att hångla med Chloe när helst han fick chansen... Nu kommer han aldrig få komma tillbaka till skolan. Hogwarts, hans andra hem, har tagits ifrån honom. Hans lillasyster Polly ska börja snart med för Erics del är det kört.

Nu är han hemma på bondgården igen. Han kommer bli hemundervisad, så hans utbildning är inte slut men det blir inte alls detsamma. Sen måste han hjälpa till på gården också, har mamma och pappa sagt. Göra rätt för sig. Eric var aldrig särskilt intresserad av korna och ladugården men han är en hufflepuffare (han är det, kommer alltid att vara) så han vet hur man biter ihop och kämpar på.

De har inte sagt att han måste ändra sin diet. Det gjorde han ändå. Större delen av jullovet gick åt till bråk när Eric berättade att han blivit vegan och vägrade sluta upp med det. Föräldrarna tog det personligt, mjölkbönder som de är och det var delvis därför han tagit beslutet. Någon sorts tonårsrevolt. Eric fnyser. Det behöver han inte mer av nu i alla fall, när han gjort Chloe gravid och blivit relegerad. Han var inte tvungen att börja dricka mjölk och äta kött igen men det kändes lättast. Undvika mer bråk, när föräldrarnas outtalade besvikelse redan hängde över honom.

Inte för att de inte försöker vara stöttande. Göra det bästa av situationen, som de säger. De lovade genast att de skulle hemundervisa honom och att Chloe också var välkommen om inte hennes föräldrar ville lösa det på något annat sätt. Att Chloe var välkommen i deras liv i allmänhet. Hon och barnet.

"Jag ser fram emot att bli farmor, även om jag inte trodde att det skulle bli så här snart" har mamma sagt flera gånger. Pappa har muttrat om Applegatenäsan och att babyn säkert kommer ärva den, även om Eric aldrig tänkt på näsor som ett släktdrag. Det är svårt att föreställa sig hur barnet kommer att se ut. Brunt hår, gissar han. Som han själv. Chloes hår är ljusare men hon är inte direkt platinablond. De har bruna ögon båda två men det är ingen garanti för att babyn får det.

Det känns så overkligt, alltihop. Att Eric inte ens är femton år och redan ska bli pappa. Han tycker om barn, även om han inte umgåtts så mycket med dem. Hade nog alltid tänkt sig att han skulle ha ett par stycken men inte redan nu.

Sen har vi Chloe. Hans första flickvän. Visst är han kär i henne och tycker att hon är underbar men han hade nog i bakhuvudet att det var en tonårsromans, att känslorna skulle ta slut förr eller senare. Att båda skulle hitta någon ny och någon ny efter det. För-alltid-partners var mer något för vuxna. Nu vill han plötsligt att det ska vara han och Chloe mer permanent. De ska ha ett barn ihop, för sjutton. Även om de säkert skulle kunna fortsätta vara medföräldrar även om deras förhållande tar slut (Eric tänker inte överge sin baby) vill han inte att det ska hända. Vill att allt ska fungera, som någon sorts saga. Att de kan gifta sig när de blir vuxna och har flera barn och berätta om relegeringen som om det var någon sorts rolig anekdot.

Hur det verkligen blir har han ingen aning om. Han suckar och öppnar en av sina böcker. Hemundervisningen är något han tar på stort allvar. Han behöver den för att kunna lämna gården en dag, få ett annat jobb. Att vara garanterad en plats här är kanske trevligt men det är inte alls vad han vill. Visst, det behövs mjölk. Dels att dricka naturligtvis men gården säljer mest till trolldrycksmakare. S:t Mungos går igenom stora kvantiteter, hos privatpersoner var användningen mer begränsad. Så ja, Eric förstår poängen med hans föräldrars jobb och han är inte alltför bitter över att behöva göra det ett par år, bara han inte blir fast här för alltid.

Det finns lite mera tid att plugga på, sen ska han följa med mamma till Diagongränden för att uträtta ärenden. Eller rättare sagt, mamma ska uträtta ärenden. Eric kommer förmodligen att fastna vid pyttesmå babystrumpor och inte kunna slita sig från dem. Han har redan en låda full med babykläder och leksaker han inte kunnat låta bli att lägga alla dina pengar på, trots att hans föräldrar tagit ner hans och Pollys gamla saker från vinden.
Post Reply