Violette Cesarini [Butiksägare: DG] (Angfiel)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Violette Cesarini [Butiksägare: DG] (Angfiel)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Äger The Purple Wand - Den Violetta Trollstaven, den mest framträdande och kända trollstavsbutiken i England.

Violette Cesarini spelas av Angfiel


Ursprungligen ifrån Sorgues i Frankrike, nu boende ovanför sin butik i Diagongränden.

Violette föddes i en mindre fransk stad vid namn Sorgues. Där växte hon upp med sina mugglarföräldrar och hade ingen aning om den stora magiska världen som senare skulle bli hennes hem. Hon var en glad liten flicka som trivdes i det lilla radhuset. Hon lekte med sina vänner som bodde i samma område, trivdes med sina snälla föräldrar och gick på skolan precis som vanligt. Tills hon fick ett brev hem från skolan Beauxbatons. En magisk skola som hon skulle få gå på och lära sig om magi. Flickan blev extatisk över brevet och tanken på magi, något hon länge fantiserat om då hon lyssnat på de godnattsagor som hennes mor läst för henne. Violettes föräldrar blev en aning oroliga för sin dotter, tanken på att skicka iväg henne på privatskola, en magisk dessutom, var inget som de kände sig bekväma med, men de kunde inte gärna neka sitt enda barn något som hon var så pass uppe i varv över.

Väl på Beauxbatons visade det sig att hon var en naturbegåvning då det gäller praktisk magi. Hon fick bra betyg och hamnade i ett av de mer prestigefyllda elevhemmen. Hon var en öppen person som genast fick ett gäng med kompisar på skolan och hon var verkligen populär. Pojkar var det ingen brist på heller för flickan. Med stora bruna ögon, ett sött ovalt ansikte med en trotsig uppnäsa och långt svallande självlockigt kastanjebrunt hår var hon en av de vackraste flickorna på skolan i sina äldre år. Dock tog inte pojkar och utseende upp allting i hennes liv utan Violette fokuserade det allra mest av sin koncentration på studierna och sina vänner.

Redan tidigt i hennes tonår insåg hon att det fanns en form av fördomar mot mugglare i magikervärlden. Dessa personer var inte tydliga med sitt budskap men hon hörde rykten som kom ifrån England om trollkarlar som slogs för att mugglarfödda inte skulle få tillhöra den magiska världen och det fanns en del på skolan som uppenbarligen höll med dessa åsikter. Detta gjorde henne mer än nervös över sin egen situation som mugglarfödd och en dag när en person frågade om hennes föräldrar ljög hon medvetet och sa att de var magiker de också. Hon hittade på ett yrke åt sin pappa och påstod att hennes mamma var hemmafru. Så fortsatte hon genom sina skolår och tillslut var det ingen som inte trodde att hon var en fullblodshäxa, något som visade sig vara värdefullt senare i livet.

När hon gick ur skolan valde hon att ändra sitt flicknamn till Cesarini. Hon hade undersökt det väl och namnet tillhörde en renblodig gammal fransk släkt som nästan var helt utdöd. Det var inte stor chans att någon skulle känna till dem och även om de skulle göra det så kunde de inte hålla reda på alla renblodiga i släkten. I skolan hade hon enbart haft toppbetygen när hon tog examen och valde att ta sig in på den motsvarande Aurorutbildningen i Frankrike. Det var en lugn tid trots mycket hårt arbete från hennes sida och hon kände sig stolt när hon stod där med diplomet i handen som färdigutbildad Auror. Efter bara ett halvår ute på fältet insåg hon snabbt att det inte var yrket för henne och hon valde att flytta till England för att läsa en specialiserad utbildning inom Trolldryckskonst som de erbjöd i London. Violett kände sig snabbt hemmastadd i staden och det nya landet men hoppade av utbildningen efter bara något år. Trolldrycker var intressant men inte något hon kände att hon skulle ägna hela livet med. Istället hoppade hon på en annan utbildning inom Trollformelstudier och det var där hon träffade sin blivande man Dawson Heart.

Han var en fullblodstrollkarl som hade utbildat sig på Hogwarts i elevhemmet Slytherin. Hans anor fanns det inget att miste om, inte heller hans åsikter om mugglare. Kärleken är dock blind som de säger och det var den i Violettes fall också. Hon föll pladask för den stilige något äldre mannen som utstrålade manlighet och världsvana. Hon var tvungen att avsluta sin utbildning igen men denna gången på grund utav att hon blev gravid med deras dotter Michelle. Det blev ett hastigt bröllop tre månader innan barnet kom till världen men Violette välkomnades in i Hearts familj med öppna armar. De hade nämligen ingen aning om att de nyss gift bort sin son till en mugglarfödd flicka. Hon hade nämligen fortsatt sin fasad om att vara fullblod när hon kom till England. Dawson själv hade heller ingen aning om hennes ursprung något hon såg till att han inte skulle ha en aning om heller.

Eftersom Dawson var allt annat än fattig stannade Violette hemma med sin dotter Michelle de första åren och efter fyra år fick de även en till dotter som de döpte till Opaline. Dawson ville ha en son men den drömmen kom aldrig i uppfyllelse för honom. Barnen växte upp, en aning bortskämda men med nästan samma syn på människor som Violette själv. De kunde tyvärr inte undgå att få intryck av sin fars släkt och närmsta vänner så även de fick en bild av mugglare och mugglarfödda som Violette själv ryggade undan inför. Dock visste hon att hon valt att leva i den världen och ansträngde sig för att inte säga något om det på sammankomster inom familjen.

Med ett glatt humör och en strålande vänlighet blev hon snabbt populär i den Engelska fullblodssocieteten. Där har hon fortfarande kvar många vänner och hon går ihop med de allra flesta. Violette har nämligen en ombytlig karaktär och känner snabbt av människor runtomkring så hon kan anpassa sin egen personlighet att passa in i sammanhanget. Dock försöker hon alltid vara glad och har aldrig någonsin själv haft annat än goda tankar om människor. Förutom möjligtvis de dödsätare som hon vet att hennes man hade skumma affärer med. Hon vet fortfarande inte idag om han också var med i deras inre krets, något hon faktiskt inte känner för att veta heller.

När barnen blev tillräckligt stora för att själva börja på Hogwarts, båda i Slytherins elevhem, började Violette känna sig rastlös. Innan hade hon tagit hand om hemmet och hemundervisat alla barnen men nu fanns det inte så mycket att göra när barnen var på skolan mest hela åren och hennes man jobbade övertid. Hon bestämde sig för att söka arbete och hittade en position hos en känd trollstavmakare i branschen med butik i Diagongränden, som sökte en praktikant. Dawson var inte glad åt detta när han kom hem den kvällen men efter ett mindre förmaningstal av Violette så gjorde han inget annat än att stötta henne i sitt beslut och snart accepterade hela familjen hennes val även om de hellre såg att hon inte hade ett arbete alls.

Violette däremot trivdes bättre än vad hon kom ihåg att hon någonsin hade gjort på något arbete eller utbildning innan och lärde sig hemligheter och andra bra tips inom yrket. Snart hjälpte hon inte bara till att sälja trollstavarna utan hon hade även ett finger med när de skulle tillverkas. Även om hennes chef endast använde ett visst antal kärnor i sina trollstavar började hon experimentera med andra kärnor, en del med mer lyckat resultat än andra. Åren gick och barnen gick ut skolan och träffade sina tillkommande. När Violettes föräldrar dog, åkte hon ner till Frankrike på begravningen ensam och kom med en av sina vanliga undanflykter när hon skulle åka och hälsa på sina föräldrar. Varför hon aldrig åkte tillbaka igen efter den resan var det ingen som frågade.

Opaline träffade en pojke i skolan som hon gifte sig med och förenade Hearts släkt med Acton-Aldwych. Opaline Heart och Percival Acton-Aldwych fick en liten son som de döpte till Gawain. Violette kan svära på att hon såg Dawson fälla en tår när han höll i pojken, sitt barnbarn. Det var exakt ett år efter lille Gawains dop som Dawson hittades död i sitt arbetsrum på herrgården. Helarna visste inte varför han hade dött och det var någon som mumlat något om att det var likt en hjärtinfarkt som mugglarna hade. Att han arbetat hårt under en längre tid och inte tagit hand om sig själv var ett faktum och helarna sa att det var stressrelaterat. Dawsons mamma var aldrig övertygad utan trodde starkt på att hennes son hade blivit mördad. Som tur var så trodde ingen i släkten att det var Violette själv som hade gjort det, och det skulle ingen kunna anklagat kvinnan för när man såg hur hårt hon sörjde sig make. För Violette älskade sin man djupt trots alla hans fel och brister. Hon grät i flera dagar innan hon tog sig samma igen för det hade hennes föräldrar lärt henne att man måste komma ut ur bakslag så fort som möjligt.

Michelle Heart gifte sig med Colin Stainthorp och fick tre barn, Gabrielle, Greg och Gwenyth i den ordningen. Violette fortsatte att arbeta i trollstavsbutiken och utökade sitt sociala liv avsevärt. Hon lade kundernas namn på minnet och såg till att prata hjärtligt med de allra flesta. När hon var yngre gick hon på många sociala fester bland de ”finare” släktena och har kvar många kontakter därifrån. Efter ett flertal år då hon arbetat in sig ett namn i butiken och tillverkade över hälften av alla trollstavar på egen hand berättade han som ägde den att han skulle pensionera sig och lämnade butiken i hennes vård. Han visste att hon skulle ta väl hand om den och dess rykte. Hon valde dock att byta namn på butiken och tog i samma veva tillbaka sitt flicknamn igen, det som hon använt innan giftermålet. Violette Heart blev ännu en gång Violette Cesarini. Hon förklarade det med att hon behövde ett ovanligt namn för att slå i affärslivet.

Nu är Violette lite över sjuttio år och hennes barnbarn ska snart börja på Hogwarts själva. Hennes utseende har bleknat en aning från när hon var yngre men skrattrynkorna och det långa gråa håret bidrar till känslan av snäll gammal tant när man ser henne. Hon har döpt om trollstavsbutiken till The Purple Wand – Den Violetta Trollstaven och etablerat sig starkt på marknaden. Faktum är att hon har gjort den till sin egen butik där hon gör sina egna trollstavar och som har ett bra rykte i alla trollkarlskretsar.
Post Reply