Cronus Eisenhower [TDM: UMLO - Lärling] (Foxears)

Post Reply
MAGIVÄRLDSHATTEN
Posts: 114
Joined: 02 Mar 2010, 12:22
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Contact:

Cronus Eisenhower [TDM: UMLO - Lärling] (Foxears)

Post by MAGIVÄRLDSHATTEN »

Advokatslärling på Trolldomsministeriet: Avdelningen för Upprätthållande av Magisk Lag och Ordning

Cronus Eisenhower spelas av miss Foxears


På avdelningen för upprätthållande av magisk lag och ordning på Trolldomsministeriet i ett avskiljt hörn står ett litet skrivbord med en ganska skraltig stol bredvid. På stolen sitter tjugoettåriga Cronus Eisenhower böjd över några papper som han läser igenom med största noggrannhet, som alltid. Anledningen till att han har placerats på denna mindre bekväma plats är att han inte är någon högt uppsatt ministerman, utan att han studerar och gör vissa ärenden åt de ”riktiga anställda”. Ett ganska dåligt jobb egentligen, men han får betalt för det, samtidigt som han kan studera, kunskap och arbetslivserfarenhet i ett paket, två flugor i en smäll. Cronus mål är att bli stor inom rättssystemet, kanske till och med domare eller i sinom tid trolldomsminister, och därför studerar han hårt. Även om han under sin barndom ibland var smått bortskämd uppfostrades han med vissa regler och principer, och av erfarenhet har han lärt sig att det är bättre att anpassa sig till mindre obekvämligheter (som den hårda, skraltiga stolen) än att klaga. Ingen gillar någon som bara klagar. I vilket fall ska han nu inte vara kvar där mycket längre. Efter ett och ett halvt år vid det lilla skrivbordet med den skraltiga stolen har någon äntligen lagt märke till hans slit och vilja att nå långt, och denna någon är ingen mindre än Wizengamots högste domare, Arthur Bones. Cronus känner sig ytterst hedrad av att Arthur Bones själv har rekommenderat sin son, Philip Bones, att ta honom som lärling. Cronus kan omöjligt se ett bättre tillfälle att växa i karriären än det här, han kan heller inte hitta någon mycket bättre mentor än en som var renblodig till på köpet. Nu har vägen till framgång öppnat sig för honom.

Cronus bor fortfarande hemma hos sina föräldrar i Skottland, men han letar efter ett eget boende. Just nu står han i kö för en lägenhet i Diagongränden. Det är ganska bekvämt att bo kvar hemma tycker han även om han känner att det är dags att bryta upp därifrån. Han kommer från en nästan tusen år gammal renblodig släkt, i sin uppfostran fick han lära sig att renblodiga trollkarlar och häxor är bättre än andra, en åsikt som han nu själv sympatiserar med. Hans föräldrar, Lucas och Isdole, fick tre barn och Cronus är den äldsta av dem. Hans lillebror Diemos är 14 och går vid den här tidpunkten sitt tredje år på Hogwarts, hans andra lillebror Damon studerar första året vid Durmstrang. Cronus kan minnas sin egen skolgång med glädje, han hade tillräckligt med vänner och han gick ut med höga betyg. Han hade alltid haft en klipsk hjärna, brukade hans far säga. Att han skulle börja satsa på något jobb inom juridiken var inte förvånande då hans far jobbade på Internationella magiska juristkontoret och att han ofta sades vara väldigt lik sin far i det mesta, någonting som han var stolt över. Han skulle också göra sin far stolt, det hade han bestämt sig för.

Liksom sina syskon har Cronus svart hår, men till skillnad från dem har han inte gröna ögon, hans är grå. Han är medellång, ganska smal och vältränad, det sistnämnda eftersom han under åren tränat mycket. Under åren på Hogwarts var han slagman i Slytherins quidditchlag och på fritiden tyckte han om att springa. Den stora skogen hemma hade perfekta stigar att springa på. Cronus tyckte om att se målet långt framför sig och uppnå det genom att veta precis hur snabbt han kunde springa för att hålla ett jämt tempo och inte trötta ut sig i förväg. Så är det med det mesta i livet för Cronus, han gillar att se sitt mål och planera det stegvis för att nå bästa möjliga resultat. Han tycker om den retande känslan som denna stegplanering ger vissa delar av hans hjärna som oftast vill ta allt i ett enda stort steg. Han har dock upptäckt vilka enorma fördelar det har när man tar allting i små etapper, steg för steg.

När Cronus inte sitter vid skrivbordet på Trolldomsministeriet gillar han att spela quidditch med sina småbröder, om de är hemma. Det har inte blivit så mycket av spelandet sedan han slutade Hogwarts. Han har ju bara sina bröder att spela med, och båda två var ju i skolan större delen av året. Då spenderar han istället tiden springandes i skogen, eller läsandes en bok. Han är inte så mycket för att umgås med folk även om han inte har något problem med det. Han söker sig bara inte till andra människor spontant. Han kan prata, skratta, vara lika högljudd, dricka lika mycket och slåss lika hårt som vem som helst, men den riktiga Cronus är inte sådan. Den riktiga Cronus är lugn och stillsam av sig även om det kanske inte är vad man ser hos honom när han umgås med andra.

För sista gången reser sig tillsist Cronus från den skraltiga stolen på Trolldomsministeriets avdelning för upprätthållande av magiska lag och ordning. Det är nu dags att gå vidare, det är nu dags att bli mr Philip Bones lärling. Sonen till Wizengamots högste domare och renblodig, bättre lärare kommer han aldrig hitta. Det är nu dags att ge sig ut i livet och skaffa erfarenhet och stiga i karriären. Det är nu dags att bevisa att han kan uppnå de mål som han har satt inom sig själv. Han ska lyckas.
Admanta
Posts: 49
Joined: 18 Feb 2008, 16:03

Re: Cronus Eisenhower [TDM: UMLO - Lärling] (miss Foxears)

Post by Admanta »

(Påpeka: Philip är sonson till Arthur, inte son)
Post Reply