Seraphine Deveaux (Yellow)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Posts: 121
Joined: 05 Feb 2009, 12:35
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Location: Rektorns kontor
Contact:

Seraphine Deveaux (Yellow)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Seraphine Ophélie Christelle Deveaux; Périgueux, Frankrike

I staden Périgeuex, Frankrike sitter en elvaårig flicka med en tvärflöjt i handen och tittar upp mot den blå skyn. Hennes namn är Seraphine Deveaux och hon njuter av sommarens sköna värme. Det är ännu flera veckor kvar tills hon ska börja skolan, men hon ser fram emot det redan. Det råkar nämligen vara som så att flickan ska inleda sitt första år på Beauxbatonsakademin, en väldigt prestigefylld magiskola.

Seraphine har hört mycket om skolan, främst efter att ha frågat ut sina föräldrar och äldre släktingar. Båda hennes mor Camille och far Valentin gick på skolan, för många år sedan, dock. Där fick hennes moder ett intresse för konstflygning, vilket har smittat av sig på Seraphine också. Därför har hon flugit en hel del kvast och konstflygning under sin uppväxt, även om det är tvärflöjtsspelandet som varit hennes stora intresse under uppväxten. Hon har med den nästan överallt och finner stor ro i att spela på den.
Musik i allmänhet är någonting Seraphine sysslar mycket med på fritiden och det är hennes största intresse. Hon tycker också om att vara utomhus i naturen och göra andra konstnärliga och estetiska saker.

Familjen Deveaux har flera stycken katter som Seraphine tycker mycket om att kela med. Djur i allmänhet ligger henne varmt om hjärtat och hon tycker de är så gosiga att pyssla med. Förutom djur som sällskap tycker hon också om att umgås med sina jämnåriga vänner i Périgeuex. Hon är väldigt social och framåt av sig, men är även noga med att inte störa andra om de verkar vara upptagna. Hon vill inte vara till besvär, men tar ändå plats om det passar situationen.
Den brunögda flickan är väldigt snäll och sympatisk och tycker om att hjälpa andra om de är ledsna eller dylikt, då hon vill att andra ska må så bra som möjligt.
Hennes hår är mörkbrunt och medellångt, och för närvarande har hon lugg, men Seraphine tycker om att ändra frisyr lite nu och då. Hennes ansikte är ovalt och med ganska mjuka drag, och kroppen medellång och normalsmal. Hon tänker inte så mycket på sitt utseende, eller andras, för den delen, utan tycker mer att insidan räknas hos människor. Hon försöker att vara så o-ytlig som möjligt och ge alla människor en chans istället för att döma dem direkt.

Seraphine tenderar ibland att vara lite för försiktig gällande andra personers känslor och vågar inte alltid säga som det är, om det skulle såra någon annan. Hon vill ibland vara lite för mycket till lags och glömmer bort att bry sig om sig själv emellanåt, vilket inte alltid är så bra. Hon vill inte bli ovän med någon, utan vill att andra människor ska gilla henne, då hon försöker skaffa så många vänner som möjligt. Hon har ingenting emot att vara ensam emellanåt, men föredrar ändå sällskap så ofta det är möjligt. Det är en annan sak hon ser fram emot med Beauxbatonsakademin, att alltid vara omgiven av vänner. Förvisso har hon inte långt till sina vänner här hemma heller, men det kan ibland kännas lite ensamt att vara enda barnet medan föräldrarna arbetar hela dagen, och vännerna kanske är upptagna med annat, bortresta eller liknande.

Flickan börjar åter spela på sin tvärflöjt och tonerna klingar runt trädgården där hon sitter. Sommarvinden sveper förbi hennes hud och hon drömmer sig återigen bort till Beauxbatonspalatset, där hon snart ska få sätta sin fot. Hon vet ännu inte riktigt hur det kommer att bli, men hon ser mycket fram emot det i vilket fall. Det är ett nytt kliv i livet och hon är redo att göra det, snart ska det ske och det ska bli underbart.

Post Reply