Elise Baptiste (Aproximadamente)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Posts: 121
Joined: 05 Feb 2009, 12:35
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Location: Rektorns kontor
Contact:

Elise Baptiste (Aproximadamente)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Elise Desirée Sandrine Baptiste, Préizerdaul, Luxemburg

”Elise, kom och titta!” ropade en lång kvinna med mörkblont hår, mörkblåa ögon och smal midja.
”Lugn, jag kommer”, sa flickan, som kort sagt var en något mindre kopia av sin mor. Åtminstone till utseendet. Det fanns nämligen en markant skillnad mellan de båda. Elise skyndade sig in till familjens tegelstuga, som låg naturskönt på den luxemburgiska landsbygden. Stugan var inte stor, då den enbart rymde ett litet, men effektivt kök, en med stugans mått mätt, rätt så stor salong, med en sovalkov tillhörande Elises föräldrar Haroudin och Ada samt ett anspråkslöst badrum, där toaletten trängdes med den lilla duschkabinen, som även fick agera handfat. På gården, som var klädd i sommargrönt gräs, fanns ett lilafärgat uthus. Ett uthus, som trots att det inte var speciellt mycket större än grannfamiljens fontän, fick agera sovplats för familjens tre barn, Bernadine, Sebastién och Elise. Det var just där Elise nyss hade befunnit sig. Anledningen till att hon kunde höra hennes mammas rop var en blandning av platsens charm, tystnaden, att dörrarna till de båda husen stod öppna samt att gården var så liten att endast en liten gräsyta var vad som kunde ses utöver de båda husen, givetvis.

Nu befann sig den gladlynta flickan i sin moders knä, på en av de två fåtöljerna som stod placerade i den redan nämnda salongen. I handen höll Ada ett kuvert. Ett kuvert, som var skickat från den berömda trollkarlsskolan Beauxbatons, i södra Frankrike.
”Äntligen, va?” jublade Ada exalterat, vilket tydde på att det var ett väntat besked, trots att både hon och Haroudin var mugglare. Elise skakade bestämt på huvudet, hon hade inte alls någon lust att börja på den där trollpackeskolan, som uppenbarligen förvandlat faster Celesse till den hon är.
”Jag har ingen större lust med att börja där, mor”, sa Elise tystlåtet även om det hon egentligen ville var att rycka kuvertet ifrån sin mammas hand och riva det i tusentals bitar. Dock var det någonting som hindrade henne från att göra detta och det var den stora respekten till sin mor. En mor som hon älskade mer än allt annat och en god förebild, till skillnad från faster Celesse, vars barn förmodligen skulle bli uppfostrade till monster.

Hon lunkade lugnt ut ur tegelhuset, för att bege sig till grannarna, där hennes bästa vän, Coraline, bodde. Coraline och Elise har varit bästa kompisar sedan dagen de först träffades, vilket var för närmare bestämt sju år, en månad och arton dagar sedan. Det var nämligen den dagen som Coraline och hennes familj flyttade in i den stora herrgården med swimmingpool på baksidan. Även om Elise tycker att Coraline är en smula snobbig och självbelåten, som när hon sa att familjen Baptistes stuga inte ens var större än hennes eget badrum, kunde Elise inte tänka sig ett liv utan Coraline och dennes katt Ruphizer.

Elise är en otroligt lång häxa för sin ålder och därför ser hon också mycket smal ut, trots att så inte är fallet, enligt henne själv. ”Jag är såväl normalviktig, som ÖVERviktig!” brukar hon säga med sin stora finess. Kreativ, klyftig och kattälskare är de tre k-orden som hon brukar använda sig av när hon ska presentera sig. Kokkonstnär, kavat och kakmonster skulle också passa in, även om storebror Sebastién hellre skulle använda sig av konstig, kacklande (pratglad som få är hon nämligen allt som oftast) och kaotisk.

Elise fullkomligt älskar att vara i köket och är alltid ordentlig så att allting utförs med perfektion. Helst står hon där själv, men om någon är med henne är hon definitivt inte rädd för att ryta till om denne gör fel. Själv gör hon aldrig några fel, enligt sig själv och absolut inte i köket. Enda misstaget var väl när halva köket fattat eld sedan hon glömt muffinsplåten i ugnen. Givetvis hade hon en genomtänkt bortförklaring när hennes mor ställde henne mot väggen.

Inför skolstarten på Beauxbatons är Elise väldigt skeptiskt, men det beror med största sannolikhet att hon anser att faster Celesse är dum i huvudet. Celesse gick nämligen själv på Beauxbatons som ung och var, likt Elise, ensam magiker som ung.
I mugglarskolan är Elise särskilt duktig på språk och konst och hon räknas definitivt som plugghäst. Lätt för sig har hon i de flesta ämnen, men matematiken hade varit som rena grekiskan för henne, om det nu inte vore för att mamma Ada är halvgrek, vilket har lett till att Elise talar det grekiska språket nästan flytande.

Efter skolan leker Elise gärna med sina kompisar, även fast hon nu börjat leka cool och säga att kurragömma bara är för treåringar, den senaste tiden. Detta sker särskilt när den stora kärleken Adam är i närheten. Adam och Elise träffas, förutom i skolan, även på pianolektionerna samt i tennishallen. Egentligen avskyr hon såväl piano som tennis, men vad gör man inte för att få vara nära den man gillar? Om sanningen ska fram har Elise sällan pratat med Adam, men det beror bara på att hon helt enkelt inte törs. Hennes största skräck är nämligen att rodna! Var gång hon träffar någon ny, får för mycket uppmärksamhet från några hon inte känner så väl eller håller föredrag inför klassen förvandlas, hennes normalt ljusa ansikte till en röd tomat, där det enda som fattas är en grön liten hatt. Detta gör att hon ibland kan uppfattas som aningens blyg, även fast det är precis det hon inte är bland folk hon känner någorlunda väl. Detta beror inte främst på att hon tycker det är pinsamt eller så att prata med nya och hålla muntliga redovisningar, utan på grund av att sådana situationer får henne att tänka: 'nu kommer jag börja rodna' och därmed börjar hon också göra det.

Post Reply