Elise Cheniér (Kotte9)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Posts: 121
Joined: 05 Feb 2009, 12:35
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Location: Rektorns kontor
Contact:

Elise Cheniér (Kotte9)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Elise Cheniér; Moutier, Schweiz

Den äldsta flickan i familjen Cheniér heter Elise, hon har två yngre syskon, Isabelle och Pierre. Syskonen har två föräldrar, en mamma och en pappa och de bor tillsammans i den fransktalande delen av Schweiz. Till synes en helt vanlig familj.

Elise har brunt, vågigt, risigt hår som når ner för halva ryggen. Håret sitter oftast uppsatt i en slarvig fläta som får hänga löst över ryggen. Hon har ett runt ansikte, gröna mandelformade ögon och spetsig haka.

Nästan varje kväll springer barnen Cheniér ner till fotbollsplanen för att se vad alla andra barn gör den här kvällen. Oftast blir det fotboll, kurragömma eller kull, men om Elise får sin vilja igenom blir det någonting mer stillasittande. Hennes syskon kan inte alltid vara med ordentligt när de spelar fotboll, eftersom att de inte är lika gamla som alla andra. Om de däremot leker charader eller gissningslekar kan alla vara med.

Elise har tagit över en bit av trädgården där hon odlar grönsaker, som hon i sin tur ger till familjens tre kaniner. Resten av familjen odlar också där, även om det oftast är Elise som planterar och i övrigt sköter de små plantorna. De andra har inte samma intresse av att pyssla med landet varje dag, även om de gärna hjälper till någon gång ibland.
Kaninerna ja, Elise har gjort det till sin livsuppgift att de tre ska må så bra som möjligt. Varje morgon släpper hon ut dem i en liten hage där de kan springa runt och äta gräs och varje kväll stänger hon in dem i buren igen.

Efter dagens hemskolning brukar Elise försvinna upp till sitt rum i någon timme. Från fönstret har hon utsikt över trädgårdens baksida och den skogsbeklädda dalväggen. Rummet är litet och inklämt allra högst upp under taket, båda väggarna har snedtak och sängen tar upp en tredjedel av utrymmet. Det som blir kvar upptas av ett skrivbord med tillhörande stol och saker som inte får plats under sängen och istället ligger längs med väggen.
Även fast hon har det minsta rummet i huset skulle hon inte vilja byta med något av sina småsyskon. Hon älskar att sova själv på en våning, ha en trappa som leder upp till dörren och kunna sitta ostört i fönstret.

En till sak som äger i jämförelse med de andra sovrummen är att hon kan låsa. Låsa innebär att hon kan stänga ute sina småsyskon när de blir alltför jobbiga. Låsa innebär att hon kan signalera att hon vill vara ifred till sina föräldrar.
På det sättet skiljer hon sig från sina syskon. De vill alltid umgås med folk, dygnet runt. Medans Elise hellre umgås med andra en stund och sen gör något annat. Klappar kaninerna, läser eller bara rullar runt i gräset. Vad det är spelar inte så stor roll, bara hon kommer bort från all stim och stoj ibland.

Vad är då speciellt med familjen Cheniér? Det är inte att deras äldsta dotter brukar sitta i ett fönster varje eftermiddag och det är inte att grönsakslandet är ockuperat av kaninvänlig mat.
Det speciella är att båda föräldrarna samt åtminstone ett av barnen är magiker. Elise ska med andra ord börja på Beuxbatons snart. Det innebär också att hennes föräldrar inte jobbar med något mugglaryrke, som polis, bagare eller brevbärare. Nej, Elises mamma är sekreterare på det Schweiziska trolldomsministeriet och Elises pappa är kontorsarbetare på samma ställe.

Post Reply