Joaquim Vivas (Angfiel)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Posts: 121
Joined: 05 Feb 2009, 12:35
Borta t.o.m.: 04 Dec 2014
Segar t.o.m.: 04 Dec 2014
Location: Rektorns kontor
Contact:

Joaquim Vivas (Angfiel)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Joaquim "Ximo" Vivas

Vila, Encamp, Andorra

Med lätta steg så kastar sig Ximo mellan stenarna i floden utan att missa en enda. Han är så pass van vid detta att han sällan ramlar och om han nu skulle ramla så gör det inte så mycket. Floden är snarare en liten bäck, men för den elvaåriga pojken så är det just nu en stor brusande flod där han jagas av en gigantisk drake. För varje steg han tar så blåser den eld mot stenen han hade foten på sist. Han måste skynda sig så att den inte hinner ikapp honom!

"Ximo, maaat!" rösten kommer från hans mamma och får honom att hoppa åt sidan och ramla ner andfådd på gräset bredvid bäcken. Egentligen så heter han Joaquim, men ingen kallar honom för det någonsin, så det är svårt för honom att tänka att det ens är hans namn.
"Kooommeeer!" ropar han tillbaka efter att han dragit efter andan och släpper ut den igen. Huset de bor i är ett pittoreskt litet stenhus typiskt för Andorra och på baksidan är det fritt fram för Ximo att leka så mycket som han vill, vilket han såklart tar till vara på. Han tycker om att leka för sig själv.

När han hämtat andan hoppar han smidigt upp från gräset och springer snabbt in i huset för att tvätta av sig lite innan lunchen. Väl vid bordet så ser han att mamma har lagat belgiska våfflor, hans favorit! Hans mamma lagar all mat i hemmet, trots att hon inte kan använda magi för att göra det, men så jobbar hon som kock också och älskar matlagning. I utbyte så gör Ximos pappa praktiskt taget allt annat i hemmet och eftersom han kan använda magi för att städa, tvätta, diska och annat som behöver göras så blir det ändå en ganska jämn arbetsbörda mellan de båda föräldrarna. Ximos pappa hade ärvt en stor förmögenhet när han var yngre vilket gjorde att han unnat sig lyxen av att vara hemma och undervisa Ximo och hobbyskriva böcker.

"Så, Ximo, ser du fram emot din date i eftermiddag?" frågan är från hans pappa och pojken ler och nickar med munnen full av mat. Om några timmar har han sin första Date med stort D någonsin med en av pojkarna från grannbyn som han frågat ut bara dagen innan. Ximo skulle inte kunna tala om när han förstod att han tyckte om pojkar snarare än flickor då det känns som att det alltid varit så. Inte skäms han över det heller även om en del tittar snett på honom i den lilla byn han bor i, men så är han en person som gör som han själv vill oavsett vad andra tycker. Dessutom, tänker Ximo, om de visste att han var en magiker skulle det nog blekna med att vara homosexuell i jämförelse. Så varför skulle han bry sig om vad andra tycker när en söt pojke vill äta middag med honom på hans mammas lilla, men mycket framgångsrika, restaurang?

Han har alltid haft lätt att skaffa många vänner, men har inget direkt bästa vän. Det gör att han leker med de flesta som är runt hans egen ålder och tycker det är kul att umgås i grupp snarare än två och två. Dessutom om man umgås två och två så blir det mycket mer intimt och det är något som skrämmer honom lite. Därför är han också nervös inför sin date, men eftersom han ska åka till Beauxbatons när sommaren är slut så känns det okej. Han vet att förhållandet inte har en så stabil framtid och kan därför ta det lite med en klackspark. Fast det hade känts viktigt att gå på en date innan han börjar på nya skolan, bara för att se hur det skulle vara.

När han ätit upp och svarat på fler frågor från sina föräldrar, som antagligen ser fram emot hans date lika mycket som han själv gör, så springer han upp på sitt rum för att göra sig i ordning. Hans bruna krulliga hår behöver lite kärlek efter att han varit ute och lekt och han har redan valt ut vad han ska ha på sig. En blå jeansjacka med matchande jeans, en rödblå skjorta och en blå t-shirt under den. Det skulle duga bra. Han ska inte på jättefin restaurang eller så och vill känna sig bekväm.

Det är en något nervös Ximo som står med en ros i handen och väntar på den andra pojken. När den andra pojken kommer in genom dörrarna på restaurangen så slappnar han av lite. Om omgivningen skulle beskriva Ximo med ett ord så skulle det vara "självförtroende" vilket vanligtvis osar om honom så han har inga problem att gå upp till den andra pojken och ge honom en kram. Han får ställa sig lite på tå för att nå upp då han är kortare än de flesta i sin ålder. Ximo noterar att hans date rodnar lite när han ger honom rosen, vilket bara gör honom ännu sötare. Den andra pojken har blont kort hår som står upp åt alla håll och kanter, som Ximo vill rätta till, men han låter bli. Istället så vänder han sig för att gå och sätta sig, men innan han når fram till bordet så blir han nertacklad av pojken som genast tar sig upp på fötter igen och börjar be om ursäkt för att han ramlade. Ximo drar sig upp på fötter och tittar på den andra pojken och kan inte låta bli att börja skratta.
"Ingen fara, jag bröt inget och inte du heller, och en första date ska inte vara helt perfekt för vad har man att se fram emot då." säger han med ett roat leende på läpparna vilket får den andra att också skratta till.
"Kom vi äter, mamma lagar jättegod mat!"

"Så vad tycker du om att göra?" Ximo tänker lite på frågan innan han svarar.
"Jag tycker rätt mycket om att läsa, klättra i träd, måla med massor av färger fast det blir kanske inte så bra..." Han skulle vilja säga att han tycker om att läsa sin pappas böcker om magi, men eftersom pojken är mugglare så går inte det så bra. Ximo tycker speciellt om att läsa om trollformler, för det finns så många av dem!
"Å va kul, jag målar också."
Ximo skiner upp och de båda pojkarna fortsätter att prata medan de äter. Det blir en lyckad date som avslutas med att Ximo får sträcka sig upp och pussa den andra pojken på kinden innan han blir hämtad av sin mamma.

"Så hur gick det?" undrar Ximos pappa när han kommer tillbaka, varpå resten av kvällen spenderas med att Ximo berättar om hur det hade gått, att pojken ramlat i början men att det nästan var bra för då bröts isen, att de bestämt att träffas igen men att Ximo förklarat att han skulle åka bort och gå på skola i Frankrike så de skulle kanske inte kunna träffas förrän på julen igen och att de beslutat att inte bli ihop på grund av det men att de har kul tillsammans.

Väl uppe i sängen och när det är dags att sova funderar han på hur det kommer bli att åka till Beauxbatons. Han kommer sakna sin mammas matlagning och sin pappas skratt, deras kramar och pussar och deras kärlek, han kommer sakna trädgården, sina vänner och byn, ja han kommer sakna allt. Samtidigt så ser han fram emot att börja skolan. Det är en sådan sak man drömmer om länge när man vet att magi finns och att det finns en magikerskola full med andra magiska barn. Han somnar och drömmer om att han flyger över Andorra mot Beauxbatons, där han trotsar gravitationen, susande över världen.

Post Reply